A Sub13 búvártokjával leviheted a Leica gépedet a víz alá

Szóval, van egy Leica M fényképezőgéped, és már mindent leképeltél vele „idefenn”, illetve valami új dologgal dobnád fel a portfóliódat? Kipróbálnád a víz alatti fényképezést, de nem tudod, hogyan? Lehet, hogy a Sub13 újdonságát akkor neked találták ki: az említett gyártó búvártokja nem csak funkcionalitásával, hanem dizájnjával is méltó kiegészítője lehet minden Leica M tulajnak.

Kép forrása: sub13.com

Bő 100 méter mélyre is lemerészkedhetünk a víz alá a Sub13 által kifejlesztett búvártokkal. A rendszer fejlesztője, Matt Draper saját elmondása szerint azért építette meg ezt a tokot, mivel semmi hozzá foghatót nem talált a piacon. Az első két prototípus elkészítésében a DOER Marine segédkezett, ám az ezeket követő gyártás előtti példányokat már a Matt Hispley mérnök rajzolta meg, aki immár a Sub13 társtulajdonosa.

Kép forrása: sub13.com

A Sub13 búvártokja – hasonlóan a Leica fényképezőgépekhez – nem egy olcsó mulatság: 6950 dollártól indul a móka! Azonban a magas árért kiváló funkcionalitást, kiváló minőségű anyagokat és építési minőséget kapunk cserébe. Draper elmondása szerint nem csupán egy olyan tokot szerettek volna létrehozni, ami műszakilag megfelel az elvárásoknak és kibírja a 100 méter mélyen uralkodó nyomást, hanem egy olyan kiegészítőt, ami a Leica szellemiségét is jól tükrözi. A túltervezettség és a gyűjtői vágy felébresztése is cél volt a termék megrajzolásakor.

Kép forrása: sub13.com

Minden tok egy tömb alumíniumból van kimarva számítógép vezérelt CNC rendszer segítségével; az alkotórészeket titánból marják, majd homokfúvás után arannyal eloxálják. Minden egyes csavart egyedileg készítenek el – egyik kötőelem sem a szaküzletek polcairól származik. Az élességállítás, a blendevezérlés mind ugyanúgy működik a tokon keresztül is, mint az összes többi funkció (ISO, ki/be kapcsolás stb.). A jövőben kis- és nagykezűek részére külön tervezett tokok is elérhetőek lesznek.

Kép forrása: sub13.com

A Sub13 búvártokja csúcsminőségű üvegelemekkel van felszerelve, amelyek semmit nem rontanak a Leica M váz keresőjének minőségén. Rossz hír, hogy az első legyártott sorozat darabjai már mind elkeltek, de a második gyártás most fog beindulni, még lehet jelentkezni egy-egy tokra, ha szükséged lenne rá. Több infóért látogass el a gyártó weboldalára!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...