Hivatalosan is elstartol a Nikon új szuperteléje!

Végre hivatalos: október végétől megvásárolhatjuk a Nikon legújabb szuper telefotó objektívjét, a Nikkor Z 600 mm F6.3 VR S PF-t. A lencserendszer – köszönhetően a Fresnel-lencsének, csupán 27,8 cm hosszú és elhanyagolható 1390 grammot nyom. Az élességállításért STM léptetőmotor felel, ami néma és gyors működésű. Az objektív optikai felépítése a következő: a tubusban 14 csoportba rendezve összesen 21 lencsetag található, amelyek közül kettő ED, illetve egy SR kialakítású. A frontlencsét fluorit és nanokristályos bevonatokkal látták el, melyek egyrészt taszítják a szennyeződéseket, másrészt csökkentik a belső becsillanások esélyét. A 6 FÉ előnyt nyújtó optikai képstabilizátor, a 4 méteres legkisebb tárgytáv, a telekonverterekkel való kompatibilitás is szerepel a tulajdonságok listáján. A Nikon viszont nem mellékel állványcsonkot, amit külön kell megvásárolni a 4800 dolláros termékhez. De lássuk, mit ír róla a hivatalos sajtóközlemény:

Kép forrása: Nikon

Sajtóközlemény

A NIKON BEMUTATJA A VALAHA VOLT LEGKISEBB 600 mm-ES FIX OBJEKTÍVET

A Nikon a NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S teljes képes fix objektívvel bővíti az S sorozatú szupertelefotó objektívek kínálatát. A kézből való fotózásra készült, éles, 600 mm-es objektív lenyűgöző képminőséget biztosít. A természettől a madarakig, a motorsportig, a repülőgépekig és sok más téma esetén a fotósok lenyűgöző részletességgel örökíthetik meg a távoli témák sebességét, erejét és kecsességét.

A körülbelül 1470 g tömegű NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S a kategóriájában a legkisebb 600 mm-es fix objektív. Mivel tömegközéppontja közelebb van a fényképezőgép vázához, ez egy kivételesen jól kiegyensúlyozott objektív, amely szuperkényelmes kézből történő fényképezést tesz lehetővé: a fotósok a hosszú 600 mm-es gyújtótávolságot meghazudtoló gördülékenységgel mozoghatnak, még pásztázás vagy szűk felülnézetű felvételek készítése közben is.

Akár fényképeket, akár videókat készít, a Nikon nagy teljesítményű optikája lenyűgöző képeket biztosít olyan élességgel és kellemes elmosódással, amelyet csak az S sorozatú fix objektívek tudnak megvalósítani. Még akkor is, ha poron keresztül vagy egyenesen a naplementébe fotóz, a képek rendkívül élesek és tiszták bármilyen rekeszérték esetén. Gyenge fényviszonyok között, például alkonyatkor, hajnalban vagy sűrű erdőben a fotósok a rázkódáscsökkentéses képstabilizálás révén akár 6,0 lépésközzel is dolgozhatnak a elmosódásmentes felvételek érdekében.1 A vadvilágot és a madarakat megörökítő fotósok értékelni fogják a halk, pontos automatikus élességállítást, amely szinte némán követi és tartja fókuszban a témákat.

Kép forrása: Nikon

A nagy teljesítményű tömítés biztosítja, hogy e könnyű 600 mm-es objektív több mint készen álljon a zord környezetre és a bizonytalan időjárásra.2 Ezenkívül azok, akik még nagyobb hatótávolságra vágynak, a NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S objektívet Z sorozatú telekonverterrel is párosíthatják, a felbontás csökkenése nélkül.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Az új 600 mm-es, f/6,3-as S sorozatú objektívünk segítségével lenyűgöző felvételeket készíthet kézből! Gazdag színek, tiszta textúrák és elmosódás, ha szeretné. A 400 mm-es f/4,5-ös és a 800 mm-es f/6,3-as S sorozatú objektívek mellett izgalmas látni, hogy a Nikon bővíti a lehetőségeket azon fotósok számára, akik a könnyű, nagy teljesítményű szupertelefotó objektívek által nyújtott rugalmasságra vágynak.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S

  • A legkisebb, 600 mm-es fix objektív a kategóriájában: a fix szupertelefotó objektív kb. 1470 g tömegű (állványrögzítő gyűrűvel), és tömegközéppontja közelebb van a fényképezőgép vázához az optimális egyensúly érdekében.
  • Nagy teljesítményű S sorozatú optika: SR- és ED-üveg szabályozza a torzítást és az elszíneződést. A nanokristály bevonat kiküszöböli a szellemképeket és tükröződéseket a rendkívül tiszta felvételek érdekében.
  • Folyamatosan követő AF: légi trükköktől kezdve a repülő madarakon át egy tovatűnő pillanatig tartó szemkontaktusig. E szupertelefotó objektív szinte némán követi és tartja fókuszban a témákat.
  • Akár 6 lépésközzel működő VR-es képstabilizálás: az objektívbe épített optikai rázkódáscsökkentés (VR) 5,5 lépésközzel lassabb felvételkészítéssel egyenértékű stabilizálást biztosít, illetve 6,0 lépésköznyivel a Szinkronizált VR-t támogató Z fényképezőgépek esetében.1
  • Nagy teljesítményű tömítés: a gumitömítések távol tartják a port, a szennyeződést és a nedvességet minden mozgó alkatrésztől, beleértve a bajonettzárat is. A Nikon fluor bevonata megkönnyíti az objektívelem tisztítását.2
  • Értelemszerű, érintéses vezérlés: funkciókat rendelhet az Fn gombokhoz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gomb lehetővé teszi az élességpontok azonnali előhívását.
  • Éles, még telekonverterrel is: az objektív összes előnye, az erőteljes AF és VR is rendelkezésre áll a Z telekonverterek használatakor is. Az elérés 2x-esre (akár 1200 mm-ig) vagy 1,4x-esre (akár 840 mm-ig) növelhető.

Megjegyzések:
1 A CIPA-szabvány alapján: a NORMÁL módban 6,0 lépéses kompenzáció érhető el, ha az objektív egy olyan Z fényképezőgéppel van együtt használva, amelyik támogatja a Szinkronizált VR-t. 5,5 lépéses kompenzáció érhető el, ha az objektív egy 35 mm-es filmes méretű, képérzékelővel ellátott tükör nélküli fényképezőgépre van csatlakoztatva.
2 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...