Íme, a világ első, teljesen motorizált állványa

Tripod X névre hallgat a világ első, teljesen motorizált fotós, videós állványa. Az Edelkrone termékét egy az akkumulátoros szerszámokhoz használt újratölthető, 12 Voltos Bosch áramforrás táplálja, ami egy feltöltéssel átlagosan 300 beállítást ígér. A cég szerint a Tripod X „új korszakot jelent a videózásban”, ami eltekintve a szolgáltatásait és funkcióit nincs is annyira messze a valóságtól.

Kép forrása: Edelkrone

A világ első, teljesen motorizált állványa komoly teljesítményt és sebességet ígér. A Tripod X képes felemelni és leengedni a „legnehezebb” fotós, illetve videós felszerelést is. Az állvány magasságát egy vezérlőpanel szabályozza, ami még egyenetlen talajon is automatikusan vízszintbe tudja állítani a rendszert. Mindez a beépített intelligens érzékelőknek köszönhető, amelyek folyamatosan figyelik és alkalmazkodnak a talaj adottságaihoz.

Kép forrása: Edelkrone

Az állvány felállítása és beállítása nem csak könnyű, de a motoros tripod kialakítása lehetővé teszi a különböző pózok közötti fokozatmentes, sima átmenetet és a dinamikus, időzített mozgást is. Ha a felhasználó csatlakoztatja kameráját a Tripod X trigger portjához – egy külön megvásárolható zárkioldó kábellel -, akkor sima és megismételhető kameramozgások érhetők el. A Tripod X vezérlése az eszközön található vezérlőpanel segítségével történik, de a bevezetést követően egy okostelefonos alkalmazás is elérhető lesz.

Kép forrása: Edelkrone

Az állvány motorjai komoly nyomatékkal rendelkeznek, így nem is csoda, hogy az elemek mozgatásának sebessége is tekintélyt parancsoló: a tripod magasságát percenként akár 120 cm-es sebességgel tudja állítani. A fentebb már említett 12 V 3 Ah, GBA típusú Bosch akkumulátort és a hozzá való töltőt az Edelkrone – természetesen – mellékeli termékéhez. Pár fontosabb műszaki paraméter: a Tripod X összecsukva 71 cm hosszú, munkamagassága 34 cm és 148 centiméter között változtatható. A tripod teherbírása 30 kilogramm, önsúlya kb. 9 kg.

Kép forrása: Edelkrone

A gyártó állványát elsősorban stúdióban való használatra ajánlja, ami részben magas önsúlyának köszönhető. A tripod nem vízálló, és homokos, laza talajon nem ajánlott a használata. Az Edelkrone Tripod X 2600 dolláros áron vásárolható meg. A termék honlapja itt található, ahol számos további információ érhető el róla.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...