40 MP felbontással és 5-tengelyes képstabilizátorral érkezik a FujiFilm X100VI

Megtartotta régi, sokak által kedvelt formavilágát a FujiFilm legújabb csúcskompaktja, az X100VI, ám a klasszikus külső ultramodern belsőt takar! Az X100VI immár egy 40 MP felbontású, (továbbra is) APS-C méretű képérzékelő (X-Trans CMOS 5 HR szenzor) köré épül, ám ez a képérzékelő immár „úszik” a vázban, így 6 FÉ hatékonyságú, 5-tengely mentén mozgó beépített képstabilizátorral is számolhat a fotós. A lapkára egy ekvivalens 35 mm gyújtótávolságú, Fujinon 23 mm F2 Mark II optika karcol. A képfeldolgozó motort is felfrissítette a gyártó, a belső képkidolgozás során pedig 20-féle filmszimulációval dobhatjuk fel képeink színvilágát.

Kép forrása: FujiFilm

A hibrid, optikai-elektronikai kereső továbbra is 3,69 millió képpontos felbontást kínál, ami bőven elég ehhez a masinához. Az „Electronic Range Finder” (elektronikus távmérő) funkcióval az optikai keresőben egy kicsi elektronikus kép is kivetül. A váz hátoldalán egy lefelé is dönthető, 1,62 millió képpontos érintőkijelző található. Bár a dobozából kiemelve még nem időjárásálló a fotógép, az opcionális PRF-49 védőszűrővel és az AR-X100 adaptergyűrűvel azzá tehető.

Kép forrása: FujiFilm

A szokásos JPEG és nyersfájl-formátumok mellett immár 10-bites HEIF is menthető; a készülék sorozatfelvételi sebességének csúcsa 20 (elektronikus zárral), illetve 11 kép/mp – az elektronikus zárral rekordgyanús 1/180 000 mp-es felvételeket is lőhetünk! Az alapérzékenység ISO 125, amit immár natívan lehet elérni (tehát nem kiterjesztett módban választható). A fényképezőgép hibrid fókuszrendszere 425 fókuszmezőből áll; az AF-rendszer – a kor szellemének megfelelve – a mesterséges intelligencia és a gépi mélytanulás és a neurális hálózatok kínálta előnyöket sem hagyja ki, ami elsősorban a témafelismerésben és témakövetésben nyilvánul meg.

Kép forrása: FujiFilm

Ha nem lenne elég a 23 mm-es gyújtótávolság, akkor felcsavarhatjuk az optika elé a FujiFilm 1,4x és 2x telekonvertereit, így ekvivalens 50 és 70 milliméteres gyújtótávolságok válnak választhatóvá. A készülékkel filmfelvétel kapcsán sem kell senkinek szégyenkeznie: a mozgóképek csúcsfelbontása 6,2K lehet, amit 30 kép/mp-es képfrissítéssel vehetünk fel. Persze, ott van még a 4K @ 60 fps, illetve a Full HD, aminek akár 240 kép/mp is lehet a képfrissítése. 4:2:2 10-bites színtömörítés, F-Log és F-Log 2 sem hiányozhat a gép repertoárjából, de a a ProRes formátumot ne is keressük, az nem lenne lehetséges az UHS-I formátumú memóriakártyákat támogató interfésszel.

Kép forrása: FujiFilm

A FujiFilm X100VI csupán 43 grammal lehet nehezebb, illetve 2 mm-rel vastagabb elődjénél, pedig az újdonságok sokkal többet nyomnak latba. A készüléket feketében, vagy ezüst színben vásárolhatjuk meg március elejétől – a fotómasina ára 1600 USD. Mivel a FujiFilm 90-ik születésnapját ünnepli idén, az X100VI-ból különkiadás is érkezik, amit 1934 példányra korlátoz a gyártó. Ezek 1934-es logót és egyedi sorozatszámot kapnak majd, illetve díszdobozban vehetik majd át őket szerencsés tulajdonosaik, akik március végétől férhetnek hozzá az exkluzív szerkezetekhez. A spéci változat 2000 dollárba fáj majd.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...