Ezeket a fényképezőgépeket hiába vártuk

Bevallom, kissé fura anyaggal kezdem a hetet, hiszen a szakma általában arról szokott beszámolni, hogy milyen újdonságot jelentettek be éppen a gyártók. Azonban a dpreview.com szerkesztője csokorba szedett egy igen érdekes halmazt: milyen fényképezőgépeket vártunk mindhiába a 2024-es CP+ szakkiállításra. Nos, íme, a lista:

Igen, a PEN F második generációjára is sokan várnak

Rengeteg pletykát lehetett olvasni arról, hogy a Canon majd „hamarosan” bemutatja az EOS R5 II-t és az EOS R1 vázat. Bár az előbbinek tényleg lett volna helye a CP+ standjain, de utóbbiról (szinte) tudni lehet, hogy majd nyáron, az olimpiai játékok idejére érkezik.

A FujiFilm a napokban rántotta le a leplet sokak kedvencéről, az X100VI-ról, így sejthető volt, hogy egyelőre elpuffogtatták a puskaport. Persze, egy X-E5-nek, vagy egy X-T40-nek is sokan örültek volna év elején.

A Nikon Z 6III-ról is már hónapok óta álmodoznak a rajongók, és a Nikon tavalyi szárnyalása erős alapot is adott a reményeknek, hogy 2024 elején leleplezi majd a gyártó a Z 6III gépet, hogy kiegészítse a Z 8 és a Z f párost. Egyelőre se híre, se hamva a készüléknek.

Bár anno az Olympus PEN F felkavarta a rajongókat, és rengeteg pro és kontra volt olvasható a szakfórumokon, mégis sokan követelik a második generációját a valahol ikonikusnak mondható váznak. Az OM System egyelőre nem villantotta meg a PEN II vázat, de lehet, hogy soha nem is fogja.

A Panasonic is szárnyal: két új, immár fázisérzékelős fókuszrendszerrel szerelt fényképezőgépe kapcsán sokakat megmozgatott a japán gyártó. Valószínűleg okkal vártuk hát az S1 II és az S1H II jelölésű kamerákat, de az S1R utódjának sorsa sem tisztázott még.

A Sony is adósunk már jó ideje az A1 II-vel, de a vloggerek is üres kézzel mentek haza a CP+ kiállítóteréről: nem jött el a ZV-E10 II sem.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...