Megérkezett, amire már sokan várhattak: íme, a Sigma 50 mm F1.2 DG DN | Art!

Találgatások és pletykák előzték meg a Sigma hivatalos bejelentését, de most végre ténylegesen itt van, és megcsodálható az 50 mm F1.2 DG DN | Art! Sajnos, a bejelentés után még egy kicsit várnunk kell, mire végre meg is vásárolhatjuk a japánok újdonságát, ugyanis április közepe körül érkeznek az első példányok a boltok polcaira. Addig is lássuk a részleteket!

Kattints! (Kép forrása: Sigma)

A Sigma 50 mm F1.2 DG DN | Art jó pár érdekes – és a technokraták részére nyálcsorgató – funkcióval van megspékelve: 13 darab lekerekített lamellából kialakított írisz, a fókuszlégzés minimalizálását szolgáló felépítés, eliminált becsillanások és szellemképek az optikai formulának hála, új fejlesztésű, tömegcsökkentett kettős HLA fókuszmotor-rendszer, ami gyors és néma élességállítást tesz lehetővé, az abszolút minimumra redukált mechanika a tömegcsökkentés érdekében (minden üvegtagot a lehető legvékonyabbra tervezték a mérnökök) és még sorolhatnám.

A Sigma 50 mm F1.2 DG DN | Art 12 csoportba rendezve összesen 17 darab lencsetagot tartalmaz, amelyek közül 4 db aszférikus kialakításnak örvend (az optikai kialakításnak hála a színhibák előfordulásának esélye nulla). Az élességállítás belsőleg történik, így fókuszáláskor az objektív hossza nem változik, a frontlencse nem forog. A kettős, nagy nyomatékú HLA fókuszmotornak hála rendkívül gyors az élességállítás, amit már megszokhattunk a Sigma objektívjeitől. Az 50 mm F1.2 DG DN | Art természetesen támogatja a DMF és AF+MF funkciókat, illetve a Sony E-bajonettes verzió kompatibilis a Sony összes fókuszfunkciójával. Az üveglencséket speciális „Super Multi-Layer Coating” bevonattal látták el a gyárban – ezek nagy szerepet játszanak a becsillanások és szellemképek kiküszöbölésében. Az objektív frontlencséje továbbá olaj- és víztaszító bevonatot is kapott.

Kép forrása: Sigma

A tubuson megtalálhatjuk a blendevezérlőt, annak kapcsolóját, amivel az írisz működését fokozatmentessé tehetjük, a blendevezérlő-gyűrű reteszelőjét („A”, illetve kézi értékek), egy AFL gombot, az AF/MF kapcsolót, az L-bajonettes változaton a lineáris és nem-lineáris fókuszálás közti váltókapcsolót. A Sigma lencserendszere por- és cseppálló szigeteléssel is el van látva, így zordabb körülmények közepette sem kell lemondanunk a képalkotásról.

A Sigma 50 mm F1.2 DG DN | Art szűrőmenetének átmérője 72 mm, az objektív tömege 745 gramm, terjedelme 81 x 108,8 mm. A blendét F1.2 és F16 közti értékekre tudjuk szűkíteni. A legkisebb tárgytáv 40 cm, a legnagyobb nagyítási arány 1:6,2-höz. A lencserendszert bruttó 599 990,- forintért vásárolhatjuk meg április közepétől a Sigma Pro partnereknél.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...