Pletykák egymás hegyén-hátán a hétfő délutánra

Találtam pár érdekességet a neten, s mivel több helyen is összefutottam az adott információkkal, ezért már meg is merem osztani veletek ezeket. Szóval, a Sigma és a Panasonic is újdonságokkal fog jelentkezni napokon belül, amelyek a következők:

Panasonic

A Panasonic boszorkánykonyhájából egy full frame szenzoros, 24 MP felbontású, L-bajonettes fényképezőgép várható május 23-án, amit a gyártó kifejezetten a tartalomkészítők részére tervezett. A forrás szerint a készülékben teljesen új, eddig még sehol máshol nem látott funkciók várják a tartalomkészítőket! A képérzékelő az S5II-ből származik, tehát annak fókuszrendszere is alaptétel lehet (továbbfejlesztve?). A váz igen kicsi lesz, magasságban például alig nagyobb, mint maga az L-bajonett. Nem kapunk elektronikus keresőt, és a masina ára kb. 2-300 dollárral alacsonyabb lesz az S5II-énél. Szerintem a m4/3-os DC-BGH1 lehet L-bajonettel és full frame szenzorral.

A Sigma 24-70 mm F2.8 DG DN | Art

Sigma

A Sigma nem fotógépet, hanem egy új standardzoomot fog leleplezni május 16-án, azaz most csütörtökön! Az új 24-70 mm F2.8 a DG DN II | Art utótagot kaphatja valószínűleg. A forrás szerint az objektív 10%-kal könnyebb a mostani modellnél, de méretei is csökkentek valamelyest az új optikai formulának köszönhetően, ami 6 FLD, 2 SLD és 5 aszférikus lencsetagot is tartalmaz. A gyártó még jobb, hatékonyabb színkorrekciót ígér, a a fókuszmotor is háromszor gyorsabb lesz a mostaninál! Kapunk továbbá egy blendevezérlő gyűrűt is, aminek a működése lehet fokozatmentes, vagy 1/3 FÉ léptékű. A fontosabb adatok, amik eddig kiszivárogtak: 19 lencsetag 15 csoportba rendezve, szűrőmenet átmérő 82 mm, tömeg: 735 gramm, terjedelem: 87,8 x 122,2 mm, Leica L- és Sony E-bajonettel rendelhető előreláthatólag 1350 euróért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...