Megérkezett a Nikon Imaging Cloud

Ingyenes szolgáltatásként érkezik a Nikon Imaging Cloud, ami – ahogyan azt már neve is sugallja – egy felhőszolgáltatás a Nikon rajongóinak. A camera-to-cloud (kamerából a felhőbe – C2C) szolgáltatás jelenleg csak a Nikon Z 6III-mal kompatibilis. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy képeinket a felhőben tároljuk, illetve azt, hogy „az éteren keresztül” hajthassunk végre firmware frissítéseket.

A Nikon Imaging Cloud egy új, ingyenes felhőszolgáltatás, amely bővíti a kapcsolódási és kreatív lehetőségeket a Z 6III tulajdonosok számára. A felhasználók böngészhetnek a Nikon és a kiválasztott alkotók jóvoltából összeválogatott képalkotási receptúrák között, amelyek minden összetevőt tartalmaznak a lenyűgöző képek készítéséhez: javasolt kamera-beállítások, inspiráló betekintések, valamint a Cloud Picture Control előbeállításai, amelyeket a Z 6III tulajdonosai közvetlenül letölthetnek készülékükre. Ezen túlmenően, ha a Z 6III WiFi-n keresztül csatlakozik a Nikon Imaging Cloudhoz, a fényképezőgéppel készített állóképek automatikusan feltölthetők számos népszerű felhőalapú tárolási szolgáltatásba, beleértve a Nikon Image Space szolgáltatást is, így a képek tárolása és megosztása még kényelmesebbé válik. Ezenkívül a Z 6III tulajdonosok a Nikon Imaging Cloud segítségével WiFi-n keresztül automatikusan naprakészen tarthatják fényképezőgépük firmware-jét, így nincs szükség manuális letöltésre és memóriakártyán keresztüli telepítésre.” – írja a Nikon.

Nos, mindenki ismeri az én véleményemet a felhőszolgáltatások kapcsán, így ezt már nem kell újfent leírnom, de azért néha elcsodálkozom azon, hogy egyesek mennyire nem képesek mások hibáiból tanulni. A felhőszolgáltatás mindig is egy a borotva élén táncoló szolgáltatás volt és lesz is. Bár a Nikon ingyen kínálja, azt már felnőttként tudom, hogy semmi sincs ingyen. Ráadásul az elmúlt hetekben éppen eleget hallottunk az Adobe kapcsán a felhőszolgáltatás „elviharosodásáról”, ezért újfent értetlenkedve fogadtam ezt a hírt. A firmware automatikus frissítése az éteren keresztül a laikusok számára egy üdvözlendő szolgáltatás lehet – remélhetőleg bakik nélkül fog is működni a dolog. Már látom, ahogyan a Nikon szervizek megtelnek a sikertelenül lefrissített gépekkel – mert azért lássuk be, hogy az internet és a WiFi nem egy életbiztosítás. No, de kinek a papné, kinek a pap, ne temessük előre ezt az új szolgáltatást.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...