Pletykák, pletykák és megint csak pletykák!

Canon

A híresztelése szerint a Canon akár több új gépvázat is bejelenthet még az idén. Az egyik ilyen újdonság az EOS R6 utódja, a Mark II lehet, amiben egy többrétegű, 24 MP-es full frame méretű CMOS képérzékelő játszhatja majd a főszerepet. A készüléknek 5-tengelyes képstabilizátora lesz, a mechanikus zárral elérhető sorozatfelvételi sebesség 12 kép/mp-ig hajtható; képvágás nélkül 4K @ 30 fps lesz a csúcs, de akinek belefér egy kis látószög-szűkülés, az 4K @ 60 fps-ig tolhatja a felbontás/képfrissítés párosát. Lesz Canon Log 3/HDR PQ profil, nem maradhat ki a Dual Pixel CMOS AF rendszer sem, de kapunk két memóriakártya foglalatot (SD) is. A váztest hasonló lesz a jelenlegihez.

Meglepő újdonság az EOS R8, ami az EOS R6 Mark II-höz nagyon hasonló specifikációkkal érkezhet. Különbség a felbontásban várható, ami itt 30 MP lehet. A memóriakártya részleg SD/CFexpress kialakítású lesz, és szintén két tárolóval lesz bővíthető a rendszer.

FujiFilm

A FujiFilm sem marad ki az év végi buliból, ugyanis megérkezhet a nagy karácsonyi őrületre az X-T5! Erről a vázról most még nem lehet sokat tudni, a forrás biztosra veszi, hogy novemberben fogják bejelenteni (paper launch), hogy még decemberben a boltok polcaira kerülhessen. Más források szerint a vázat novemberben jelentheti be a gyártó, hogy majd novemberben már le is szállíthassa a megrendelőknek! Kérdés, hogy vajon mit tud még kitalálni a japán gyártó, amit nem kaptunk meg a többi vázakban? Milyen extra tudás, milyen különleges funkció vonzhatja be a vásárlókat az X-T5 kapcsán? No, nemsokára ez is kiderülhet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...