Itt a világ első rozsdamentes acélból készített memóriakártyája!

Nem tudom, mennyire jó ötlet egy rozsdamentes acélból, vagy bármilyen más, az áramot vezető fémből készült memóriakártyát bedugni a fényképezőgép megfelelő nyílásába, de a Lexar mérnökei ezt biztosan átgondolták, amikor megrajzolták, majd le is gyártották a világ első olyan memóriakártyáját, aminek burkolata rozsdamentes acélból készül. Az IFA 2024 kiállításon többek közt CFexpress 4.0, SD és SD 8.0 SDXC memóriakártyákról hullott le a lepel: a Lexar Armor Gold SD UHS-II és Silver Pro SD UHS-II kártyák 316-os rozsdamentes acél köpenyt viselnek, ráadásul IP68 szigetelésűek. A Gold és a Silver verzió olvasási sebessége megegyezik (280 MB/mp), de írásban a Gold viszi a prímet, hiszen a Silver 160 MB/mp-es csúcsával szemben 205 MB/mp-re is képes. Az SD kártyákat 128, 256, 512 GB, illetve 1 TB kapacitással vásárolhatjuk majd meg, de az árakat egyelőre nem közölte a márka.

Kép forrása: Lexar

Érdekesség továbbá a Lexar Professional Gold Pro SDXC Express Card, ami az SD 8.0 szabvány specifikációinak felel meg. Az elméleti 4 GB/mp helyett azonban a Lexar szerényebb, valószínűleg valós adatmozgatási sebességet jelölt meg kártyáin: 1700 MB/mp olvasási és 1000 MB/mp írási tempóra képes az újdonság. A Lexar Professional Gold Pro SDXC Express Card elvileg visszafelé kompatibilis minden olyan eszközzel, ami támogatja az SDXC formátumot, de a termékre felírt sebességeket a korábbi, azaz régi eszközök (kamerák, fényképezőgépek stb.) nem fogják tudni kihasználni.

Kép forrása: Lexar

A Lexar új, CFexpress 4.0 Type B Diamond, Gold, és Silver memóriakártyái a PCIe 4.0 technológiát alkalmazzák, s kifejezetten a 8K RAW videofelvételre lettek optimalizálva, így nem csoda, hogy csúcssebességük tekintélyes: 3700 MB/mp olvasási és 3400 MB/mp írási sebesség érhető el velük, így természetesen megfelelnek a VPG 400 előírásainak. Árakat ebben az esetben sem közölt a gyártó, de az sejthető, hogy egyik újdonság sem lesz olcsó.

Kép forrása: Lexar

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...