Panasonic S5D: csak Európában lesz kapható

A Panasonic (egyelőre?) kizárólag Európában hozza forgalomba frissített S5 vázát, az S5D-t. Az új fényképezőgép egyik újítása, hogy immár kompatibilis a DJI LiDAR AF-rendszerével és RS 3 Pro gimbaljával, ami lehetővé teszi a kézi élességállítású objektívek számára az autofókuszt a már említett LiDAR rendszerhez kapcsolt fókouszmotorokkal. Az S5D továbbá új, továbbfejlesztett, továbbra is az OLED technológiára épülő keresőt kínál, bár a felbontás és a nagyítás maradt az eredetiben (2,36 millió képpont, 0,74-szeres nagyítás). Lássuk a hivatalos sajtóközleményt, hátha abból több dolog is kiderül:

Kép forrása: Panasonic

Sajtóközlemény

A Panasonic bemutatja a LUMIX S5D Full Frame, tükör nélküli fényképezőgép új változatát

A Panasonic örömmel mutatja be a LUMIX S5D, új hibrid, full-frame, tükör nélküli fényképezőgépét, amely kiváló teljesítményt nyújt és kivételes rugalmasságot biztosít a videókészítők és a fotósok számára is.

Az eredeti LUMIX S5D kompakt kialakítására épülő, frissített S5D DJI LiDAR AF kompatibilitást biztosít. A DJI LiDAR távolságmérő modul DJI RS 3 Pro gimballal párosítva, USB-n keresztül küldi a a távolságmérési információkat az S5D fényképezőgépnek, amely a fókuszt vezérli, így nincs szükség fókuszmotorra. Ez kompaktabb méretet eredményez, ami egyszerűbb kezelhetőséget tesz lehetővé, és nagyobb szabadságot ad a felvételkészítésben. Továbbá nincs szükség objektívkalibrációs beállításokra, amivel megspórolható a beállításokkal töltött idő. A LiDAR nagy sebességű, 43 200 távolságmérő pontjának köszönhetően 14 méteres távolságon belül rendkívül gyors autofókusz valósul meg, ami gyenge fényviszonyok mellett történő felvételkészítéskor is hatékony.

A LUMIX S5D megőrizte a korábbi LUMIX S5D kedvelt funkcióit, beleértve a 24,2 megapixeles 35 mm-es full-frame CMOS érzékelőt, amely széles dinamikatartományt és nagy fényérzékenységet kínál, a Dual Native ISO technológiával pedig maximum ISO 51200 értékű, kristálytiszta, nagy fényérzékenységű videofelvételeket rögzít.

Kép forrása: Panasonic

Az S5D október végétől lesz kapható a LUMIX S Series 18-40mm F4.5-6.3 objektívet tartalmazó csomagban 649.990 HUF áron, vagy a 28-200mm F4-7.1 objektívet tartalmazó csomagban 1.129.990 HUF áron.

Páratlan videoteljesítmény mozifilm minőségű alkotásokhoz

A LUMIX S5D kiváló videóteljesítményt nyújt, és képes 4K 60p/50p 4:2:0 10-bites, valamint 4K 30p/25p 4:2:2 10-bites belső felvételek készítésére, akár 30 perces időtartamban. Ezenfelül 4K 60p/50p 4:2:2 10-bites HDMI kimenetet is biztosít. A 4K 30p/25p 4:2:0 8-bites belső felvételek időkorlát nélkül rögzíthetők.

A C4K videofelvétel mellett a LUMIX S5D RAW videoadat-kimenetet is biztosít az ATOMOS NINJA V eszköznek HDMI csatlakozáson keresztül 5,9K (5888×3312) 29,97p/25p, 4,1K (4128×2176) 59,94p/50p és anamorfikus 3,5K (3536×2656)/50p felbontásban. Különböző videofelvételi segédek is elérhetők: Vector Scope Display, Master Pedestal Adjustment és SS/Gain Operation (SEC/ISO, ANGLE/ISO, SEC/dB).

A LUMIX S5D több mint 14 fokozatos dinamikatartományt biztosít, ami gyakorlatilag megegyezik a Panasonic mozifilmes kamerák képességével, így a sötét és világos területeket egyaránt pontosan reprodukálja. A pontos színek és bőrtónusok rögzítésének képessége minden filmkészítő számára elengedhetetlen. A LUMIX S5D is tartalmazza a Panasonic VariCam mozifilmes kamerák elismert színreprodukciós tudását, valamint a V-Log / V-Gamut funkciót.

A Slow & Quick móddal lenyűgöző lassított és gyorsított videók készíthetők 4K (1-60fps, 30x gyors és 2,5x lassú között) vagy FHD (1-180fps, 60x gyors és 7,5x lassú között) felbontásban.

Kiváló képminőség gyenge fényviszonyok között is ez elmosódást megszüntető Dual I.S. funkcióval

A LUMIX S5D széles dinamikatartománnyal büszkélkedhet, és kivételes tisztaságú, éles képeket készít. A zaj még a maximális ISO 51200-as nagy fényérzékenységű felvételek készítésekor is minimálisra csökken, ezért ideális fényképezőgép gyenge fényviszonyok között.

A LUMIX S5D Dual Native ISO fényérzékenységgel rendelkezik. Ezt a technológiát először a Panasonic professzionális mozifilmes VariCam kamerák termékcsaládjában vezették be. A zaj általában az érzékenység emelkedésével arányosan nő az egyszeres natív ISO-t alkalmazó képérzékelőknél. Az S5D-ben található Dual Native ISO-val ellátott képérzékelő azonban az erősítésfeldolgozás előtt az érzékenységnek megfelelően választja ki az optimális áramkört, és így minimalizálja a zajképzést. Ennek eredményeképpen maximálisan ISO 51200-as nagy fényérzékenységű felvételkészítést tesz lehetővé. A Dual Native ISO a filmkészítőknek nagyobb művészi választékot biztosít, valamint kevesebb fényt használhatnak a forgatáson, így időt takaríthatnak meg. A LUMIX S5D Dual Native ISO-értékei 640 és 4000.*1

A LUMIX S5D integrált Body I.S. képstabilizátora hatékony kézremegés-korrekciót biztosít. A Panasonic olyan algoritmust fejlesztett ki, amely a giroszenzorból, a képérzékelőből és a gyorsulásmérőből kapott adatokból pontosan kiszámítja a rázkódási paramétereket. Ez pontosabb rázkódásérzékelést és -szűrést tesz lehetővé, így akár 5 fokozattal hosszabb záridő is alkalmazható*2. A fényképezőgépben lévő Body I.S. (5-tengelyes) és a LUMIX S sorozatú objektívben lévő O.I.S. (optikai, 2-tengelyes) képstabilizátorok kombinálásával az 5-tengelyes Dual I.S. 2 kompenzálja az elmosódást, lehetővé téve a 6,5 fokozattal hosszabb záridő alkalmazását*3.

A használata rendkívül előnyös teleobjektíves felvételeknél és kedvezőtlen környezetben, például gyenge fényviszonyok vagy egykezes felvételek esetén. Az 5-tengelyes Dual I.S. 2 fénykép- és videofelvételeknél egyaránt működik, beleértve a 4K felbontást is. A Body I.S., akkor is kiszűri a nemkívánatos elmozdulásokat, ha a fényképezőgépet O.I.S.-szel nem rendelkező L-Mount objektívvel használják.

Megbízható és rugalmas: ez a kreatív szabadság

A kompakt LUMIX S5D kiemelkedő hordozhatósággal büszkélkedhet, miközben kivételes teljesítményt nyújt. A LUMIX S5D magnéziumötvözetből készült, teljes egészében öntött testből áll, továbbá fröccsenés- és porálló, hogy megbirkózzon a nehéz terepi használat megpróbáltatásaival*1. A hőelvezető alkatrészek optimális elrendezésével a hő hatékonyan kifelé távozik, ami stabil, hosszú ideig folyamatosan rögzíthető videofelvételt eredményez.

A LUMIX S5D nagyméretű, kb. 0,74x-es nagyítási arányú élő képkeresővel (LVF), valamint nagy pontosságú, nagy sebességű OLED kijelzővel rendelkezik, amely 2360K képpontos nagy felbontást biztosít. Az OLED technológiának köszönhetően az LVF folyamatos, nagy érzékenységű, minimális, 0,005 másodpercnél kisebb késésű képet jelenít meg. A körülbelül 20 mm-es szemtávolságú kereső képe kiválóan látható, így szemüveget viselő felhasználók számára is kényelmes.

A 3,0 hüvelykes, bármilyen szögben elforgatható LCD kijelzőn 3:2 képaránnyal és 1 840K képpontos felbontással láthatóak a tartalmak. A Frame Maker funkcióval felvétel közben különböző képarányokkal (16:9, 4:3, 1:1, 4:5, 5:4 és 9:16) lehet kompozíciót állítani. A felvételjelző keret (REC Frame Indicator) jelzi, hogy a kamera éppen rögzít-e vagy sem.

A LUMIX S5D kettő SD-memóriakártya-foglalattal rendelkezik: az egyik foglalat az UHS-I, a másik a nagy sebességű és kapacitású UHS-II (Video Class 90) szabvánnyal kompatibilis.

A felhasználó kényelme érdekében a fényképezőgép akkumulátora hálózatról vagy USB kimenetről is tölthető.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...