Jön az Olympus profi PEN váza

Nyílt titok, hogy az Olympus már egy ideje dolgozik a profi PEN vázán, amely remélhetőleg immár időjárásálló is lesz.


(Kép forrása: Ebay)

A japán gyártó a rossz nyelvek ellenére nem ült babérjain, s már szinte kész is van a profi PEN vázával, melyet remélhetőleg idén nyáron fog bemutatni. Sajnos, az alapvető műszaki paraméterekről sehol sem találni érdemi információt, sem arról, mit i takar pontosan a „pro” jelző a gép kialakításában. Az azonban szinte biztos, hogy az Olympus végre saját tervezésű, 4/3 rendszerű képérzékelőt fog alkalmazni, amit a Panasonic gyárt le nekik. Tehát a két gyártó között még mindig nem beszélhetünk teljes elszakadásról. Korábban az a hír járta, hogy az Oly tesztelt Kodak és Sigma (Foveon?) szenzorokat, de egyiknek sem volt meggyőző a magas érzékenységen nyújtott teljesítménye. Ráadásul a Kodak már nem is gyárt CMOS szenzorokat egy ideje.

A pletykaoldal továbbá tudni véli, hogy a profi Olympus vázba elektronikus kereső lesz beépítve. Az azonban még kérdéses, hogy a hagyományos dSLR kialakítású (púpos), vagy a FujiFilm X100-hoz hasonló, a távmérős gépeket idéző megoldás lesz-e látható.

Mint a pletykákkal általában, úgy ezekkel az információkkal is érdemes óvatosan bánni. Ami azonban tutibiztos, hogy nyáron jön a következő PEN – és ez már nem a „lájtos” (PL) változat lesz..

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.