Helyrehozhatatlan károk a Nikon tájföldi gyárában

A nationmultimedia.com online szaklap közölte alábbi képet a tájföldön érdekelt cégek azon gyárüzemeiről, amelyek az áradások által érintett területeken helyezkednek. Úgy tűnik, a helyzet nem túl rózsás, főleg a Nikon és a Sony részére, akik a „nincs kilátás a helyreállításra” rövid, de velős mondattal jellemezték digitális fényképezőgép-gyártó üzemrészeik állapotát. (Kép forrása: nikonrumors.com)

„Az elektronikus készülékeket, részegységeket gyártó vállalatok erősen függenek a tájföldi termeléstől, így például a Nikon Corp. belépő- és középkategóriás dSLR fényképezőgépeket gyártott az érintett területen, ami a cég tükörreflexes fényképező-termelésének 90%-át jelenti.”

A Western Digital, aki szintén rendelkezik gyárüzemekkel az említett területen, azt nyilatkozta, hogy körülbelül fél évbe telik majd, mire újra beindulhat a termelés:

„Megkértük a hatóságokat, hogy gyorsítsák fel a terület lecsapolását, a gyárterület kiszárítását. Ha ez megvalósulna az elkövetkezendő 1-2 hónap alatt, akkor még mindig további 4-6 hónapra lesz szükségünk ahhoz, hogy a szükséges javításokat elvégezzük és a gyártást újra beindítsuk.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.