Magyar fotósok a Sony World Photography Awards 2012 döntőjében!

Ma kaptam az örömteli hírt, miszerint magyar várományosai is vannak a Sony World Photography Awards 2012-es versenyének! Íme a sajtóanyag, amiből minden kiderül:
 
 
„A World Photography Organisation (WPO) a napokban közzétette a 2012 Sony World Photography Awards döntőseinek listáját, amelyen több magyar pályázó is szerepel. A mindenki számára nyitott „Open” versenyben Plaszkó Noel a „Panoramic” kategóriában, a 20 év alattiak számára rendezett „Youth” versenyben Varga Benedek a „Culture” kategóriában esélyes díjra. A díjátadó gála 2012. április 26-án, a World Photo London fotósfesztiválon kerül megrendezésre.
 
A 2012-es versenyre 171 országból több mint 112.000 pályázat érkezett, így sikerült felülmúlni a tavalyi nevezőszámot. A döntőbe jutott alkotások legfőbb jellemzője, hogy a mindennapi élet apró eseményeit és a szélsőséges élethelyzeteket is kifinomult kulturális és szociális érzékenységgel ábrázolják. Az olyan globális, felkavaró témák mellett, mint az európai gazdasági válság, a japán nukleáris katasztrófa vagy Kadhafi bukása, készültek képek olyan mikrovilágokról is, mint az izlandi birkapásztor közösségek, a dél-kínai rizstermesztők, a chilei aranybányászok vagy a lengyelországi zarándok közösségek. 
 
A döntőbe jutott fotósok a továbbiakban számíthatnak a World Photography Organisation – meglehetősen értékes – szakmai támogatására, amely egy nagyszabású kiállítással kezdődik a londoni Somerset House-ban, 2012 áprilisában, a Sony World Photography Awards díjátadóját követően.”
 
Egyelőre nem sikerült megszereznem a hazai fotósok pályaműveit, ezek bemutatását ugyanis több ügynökségnek kell engedélyeznie. A worldphoto.org honlapja itt tekinthető meg, itt pedig a WPO Shortlist.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.