Idén még legalább egy dSLR érkezik a Nikontól

Az amateurphotographer.co.uk szaklap a CP+ kiállításon egy exkluzív interjút készített a Nikon marketingigazgatójával, Nobuaki Sasagakival. A kérdezz-felelek során több érdekességre derült fény, így arra is, hogy a D800 igazából nem váltja a D700-at a Nikon dSLR vonalában. A D700 a mai napig egy igen keresett és kedvelt fényképezőgép, ezért a gyártó (bár Japánban már nem árusíthatják bizonyos szigorítások miatt) egészen addig „életben” akarja tartani, amíg van rá kereslet.
 
 
Sasagaki továbbá hivatalosan is megerősítette, hogy az eddig bejelentett D4 és D800 mellé idén még legalább egy másik masina fog társulni a tükrösök klubjába (persze, azt nem fedte fel, hogy mikorra várható a bejelentés). Elmondása szerint minden fényképezőgép, amit a Nikon tervez, kell hogy nyújtson valami egyértelmű technológiai vívmányt, előnyt a felhasználó felé. A D800 esetében ez a nagy felbontás, míg a D4 a magas érzékenységi tartományok és a sebesség terén alakít kimagaslót.
 
Bizonyára olvasóim nagy része most a D300s utódját látja a sorok mögött, azonban felmerül a kérdés, hogy vajon APS-C, vagy nagyobb szenzor köré épül-e majd a D400 (vagy akármi is legyen a neve). Ha a Nikon mostani tükrös gépeit tüzetesebben megvizsgáljuk, akkor gyakorlatilag a D7000 uralja az APS-C-s felhozatalt. Az sem elképzelhetetlen, hogy a D300s helyét a D7000 utódja veszi át, míg az „igazi” D400 egy árban belépő-kategóriás (értsd: 2000-2300 dollár közti) FF lapkás váz lesz, ami valamivel lassabb lesz, mint a D4 és valamivel kisebb felbontást kínál majd, mint a D800 (6-7 fps 24 MP mellett az én tippem). Neked mi a véleményed?
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.