Exkluzív Canon EOS 5D Mark III teszt..

..most nem lesz, mert a mai sajtótájékoztatón bemutatott készülékek (fényképezőgépek, 600EX és 600EX RT vakuk, valamint objektívek és a többi) egyelőre mind csak „nem tesztelhető mintadarabként” voltak megcsodálhatóak, ezért SENKINEK ne higgyetek, aki mégis ilyesmivel reklámozná önmagát (és oldalát) 🙂 Az 5D Mark III-at kézbe véve az volt az érzésem, mintha egy 60D-t és egy 7D-t gyúrtak volna össze. Szerencsére maradt a minőségi felépítés, a váz talán picit szélesebbnek tűnt, mint az elődje (152 x 116 x 76 mm versus 152 x 114 x 75 mm – 5D Mk II).
 
 
A keresője nagyobbnak tűnik, de nem volt összehasonlítási alapom, szóval tutira nem mondanám. A „szálkereszt” más formájú, s más markolat kell az 5D Mk III-hoz. A tükör felcsapásának hangja kicsit fémes, az elődnél határozottan hangosabb lett, de szerencsére van beépített csendes mód, ami valóban csendes. A HDR mód sem maradhatott ki, de ez kellemes csalódást okozott, valóban szép munkát végez, nem lesznek mű hatásúak a képek. De hangsúlyozom, a kártyafoglalat le volt ragasztva, nem lehetett fényképezni a géppel saját kártyára, tehát azt írom, amit a 3,2”-os (szép képű) kijelzőn láttunk (egymást tapostuk fotózás és babrálás közben).
 
 
Az új 24-70 mm F2.8L II USM gyönyörű objektív, iszonyatosan masszív és nagyon finom a működése. Végre megfordították a működését, így 24 mm-es állásban a legrövidebb. Sajnos, képet készíteni ezzel sem lehetett, csak az 5D Mk III kijelzőjén csodálhattuk meg a borotvaéles képét (igen, teljesen nyitva is vigyázni kell vele, mert belevág a témába rendesen).
 
 
Ki volt még állítva az új EF 24 mm F2.8 IS USM, az EF 28 mm F2.8 IS USM, ezek is iszonyat minőségi darabok – felépítésre mindenképp. (Jelenleg) Nikonos vagyok, de ezt a két kis drágakövet baromira irigylem a Canonosoktól (az áruk viszont igen magas lesz)! Volt még szó nyomtatókról és kompakt fényképezőgépekről, de azokról majd bővebben a Prohardveres cikkemben olvashattok, ahol magáról a sajtóeseményről is beszámolok. Addig is, bírjátok ki valahogy, nagyon sok fényképet és anyagot kell feldolgoznom!
 
U.i. Boldog születésnapot a Canon EOS rendszerének, ami idén 25 éves!
 
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.