Egy oroszlán által elrabolt Canon EOS 5D Mark II szomorú története

Bár az atlantai Ed Hetherington esküvőfotózásból él, mégis úgy döntött, hogy elutazik Zimbabwe-be, hogy fotó-szafaris kalandtúrán vegyen részt, ahol végre izgalmasabb témákat kaphat lencsevégre. Szerintem a túra végére ezerszer is megbánhatta döntését, ugyanis egy oroszlán elrabolta és „megölte” Canon EOS 5D Mark II fényképezőgépét.

1.jpg

A túrára egyébként nem csak az 5D Mk II-t, hanem egy 7D-t is vitt magával. A full frame szenzoros masinán az EF 16-35 mm F2.8L II nagylátó zoom volt felcsavarva és a szettet egy alacsony háromlábra szerelte, hogy „szájközelből” örökíthesse meg a vadállatokat (végül sikerült neki, nem?..). Ehhez a kombóhoz egy vezeték nélküli távkioldót használt, hogy biztonságos távolságból kattoghasson.

2.jpg

Miután elefántokat és afrikai vadkutyákat fotózott, Hetherington észrevette, ahogy egy oroszlán leterített egy bivalyt. Amikor a nagymacska a tetem mellől elment inni, fotós hősünk gyorsan cselekedet: odavitte gépét a döglött bivalyhoz, hogy majd megörökíti az oroszlán táplálkozását. Balszerencséjére az oroszlán nagyobb érdeklődést mutatott a fényképészet iránt, így végül a fényképezőgép bánta a bevetést. Alábbi fotókat sikerült még elkészítenie a jobbsorsra szenderült 5D-nek:

3_1.jpg4_1.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

Hetherington a távolból is megörökítette az eseményt az EOS 7D és 100-400 mm objektív párossal.

8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg

Végül, mint írtam, az EOS 5D Mark II elromlott, de a 16-35 mm-es optika túlélte a kalandot (igaz, egy-két apró műanyagdarabka letört róla, de működik). (Forrás: petapixel.com, Ed Hetherington szívélyes engedélyével)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.