Ezek az új Fuji fényképezők érkeznek kedden

Január nyolcadikán, azaz kedden kezdődik a CES 2013 Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Szakkiállítás, amin szinte minden fényképezőgép-gyártó is részt vesz. Mivel azonban ez nem kifejezetten fotós szakmai rendezvény, ezért borítékolható volt, hogy több gyártó inkább későbbre, a január végi CP+ vásárra tartogatja az igazán finom falatokat.

x100.jpg

A FujiFilm azonban úgy döntött, hogy nem feszíti tovább rajongótáborának idegrendszerét, és legalább két olyan fotómasinát is letesz az asztalra, ami fontosnak mondható a gyártó termékpalettáján. Ennek tükrében az S8200, az XP60, a T500 és a JZ700 mellett az X10 és az X100 utódokat is bemutatják a nagyközönség előtt. Az X20-ról az a hír terjeng, hogy az X10-hez nagyon hasonló kialakítású lesz és immár ezüstben is kapható lesz (lásd X100). Az X100 utódot – amint az korábban megjósoltam – nem X200-nak, hanem X100S-nek hívja a Fuji és a kezdetektől fogva feketében is megvásárolható lesz. Örömteli újság, hogy mindkét modellben a manuális élességállítást nagyban megkönnyítő „Focus Peaking” (színes élek megjelenítése az éles kontúrok mellett) funkció is elérhető lesz. Ezt a funkciót egyébként a Fuji mérnökei a korábbi gépek tulajai számára is rendelkezésre fogják bocsátani egy firmware frissítéssel (X100 és X-Pro 1 mindenképp szerepel a listán).

Hogy a CP+ szakkiállításra még milyen meglepetéseket tartogat számunkra a Fuji, azt egyelőre nem tudni, de az X-Pro 1 utódjára még valószínűleg 2013 végéig várni kell.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.