A Sun and Cloud a világ első dinamós digitális fényképezőgépe

Ehhez a géphez nem kell töltő, a kattintáshoz nekünk kell megtermelnünk az energiát. Ha egyes zseblámpák működhetnek kurbliról, vagy napenergiával feltöltve, akkor a fényképezőgépek miért ne? Nos, úgy tűnik, hogy de, ezek az eszközök is lehetnek „önfenntartóak”. A Superheadz Japan terméke a Sun and Cloud névre keresztelt digitális kompakt fényképezőgép, ami az áramhálózattól teljesen elszakadva is használható. Többé nem kell attól félni, hogy otthon felejtjük a töltőt, vagy hogy nem lesz útközben sehol konnektor: a masina tetőlemezén szolárcellák találhatóak, melyek napos időben folyamatosan töltik a beépített akkut. Beborult? Netán éjszaka van? Semmi baj, a zsíros ebédet/vacsorát egy kis kurblizással tiszta energiává alakíthatjuk – a fotós szafari az utolsó zsömléig folytatódhat!

suncloud2.jpg

Persze, a gyártó azért gondolt a lustább fotósokra is, így végszükség esetén a fényképezőgép USB aljzaton keresztül is tölthető. A külalakot elnézve, egy szögletes kis műanyag dobozhoz hasonlít leginkább a Sun and Cloud, amely fehérben és feketében egyaránt kapható. A 200 grammos tömeghez 15,2 x 15,2 x 20,3 centiméteres terjedelem társul. Az apró, 3 MP felbontású CMOS szenzor érzékenységi tartománya ISO 100 – 800 közötti, de sötétben használhatjuk a beépített apró LED villanót, ami amellett, hogy energiatakarékos, viszonylag erős fényű is.

suncloud1.jpg

A kezelőfelület egy kis LCD kijelzőből és pár nyomógombból áll; SD, vagy SDHC memóriakártyákkal etethetjük a gépet, ami az állóképek mellett mozgóképeket is képes rögzíteni (AVI formátum 30, vagy 8 fps sebességgel – a felbontásról nincs adat). A fókusz háromállású: makró (25-35 cm között), portré (60-150 cm között), vagy normál (150 cm és efölött) módban használhatjuk. Az igazi lo-fi érzetért 15 beépített szűrő felel (pl. fekete-fehér, szépia stb.). Megvásárolni a Sun and Cloud fényképezőt például itt lehet, azonban a 200 dollár kissé magas ár ezért a különlegességért. (Forrás: petapixel.com)

suncloud3.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.