Ezek a legjobb m4/3-os objektívek

A DxOmark mérései szerint alábbiak jelenleg a világ legjobb m4/3 rendszerű lencserendszerei, amiket érdemes fontolóra venni, ha vásárlás előtt állunk:

oly_1240.jpg

Tapasztalataim alapján mélységesen egyetértek a listával, de én még hozzá tenném az Olympus M.Zuiko 60 mm f/2.8 makró és a Panasonic Lumix G X Vario 12-35 mm f/2.8 Asph. objektíveket, és a legújabb Olympus M.Zuiko Digital 12-40 mm f/2.8 Prot is. (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • Ha csak egyetlen objektívem lehetne, bizonyára a Panasonic 35–100 X lenne az, és semmiképp nem a 12–35 X. Az előbbi amúgy nem mellesleg az eddigi tesztek szerint valóban a rendszer legjobb zoomobjektívje, vagy legalábbis azok között van. És érdekes, hogy a lehető legkevesebb szó esik róla.

    Pedig én pont a fényerős normál- és széles látószögű zoomokban nem látom azt a hatalmas fantáziát: a mélységélesség-szabályozást így is, úgy is elfelejtheted <= 35 mm-en, az egyre jobb szenzorok és stabilizátorok világában pedig a fényerő sem olyan kritikus már.

  • Flowersoft

    @kesztió: A DXO-nak “nem tetszenek” a “régi” Zuikók…
    A jó öreg 35-100/2 nekem nagyon jól muzsikál az “új” rendszeren. A fókusz tiszta, gyors pontos, még követő módban is. A kis fókuszterületek nagyon kellettek… Még portrémarkolat nélkül is kezelhető a fogása. Van valami abban amit írsz, bár ez a kombó már nem az uzsonnástáskába való. A 12-35-tel még két szendvics is elfér mellette… B-)