ShittyRigs – mert a szigszalag hatalma végtelen

Némi kreativitással (és a megfelelő mennyiségű pénzmag hiányának inspiráló hatásával) szinte bármilyen fotós/filmes eszköztár kiépíthető maradék faanyagból, vaslemezekből és magányos seprűnyelekből, karnisokból – még a világ leghíresebb rendezői is tudnának mesélni olyan hajmeresztő történeteket, ahol a szükség (például idő- és/vagy pénzhiány) formát bontott és olyan megoldásokkal álltak elő a hiányos felszerelés pótlására, amin ma már csak nevetnek. A cél amúgy is szentesíti az eszközt – és bizony, milyen igaz ez a mondás, hiszen nem mindenki tud vagy akar százezreket elkölteni egy mikrofontartó rúdra, vagy lámpaállványra, amiket nagyszerűen lehet helyettesíteni akár filléres dolgokkal is. A ShittyRigs című weboldal pont az ilyen „egyedi” megoldásokról, történetekről szól, a napi kacajért mindenképp érdemes meglátogatni!

„Ha valaha dolgoztál egy film előkészítésén, akkor tudod, hogy mi a dörgés. A díszletes és a villanyszerelő melója abból áll, hogy mindent megoldjon abból, ami nincs. Íme, emlékművünk azokért a rettenetes dolgokért cserébe, amiket csodálatos felszereléseinkkel tettünk, hogy elkészülhessen egy-egy film.”

shit01.jpg

„Folpack esővédelemmel ellátott Canon EOS 5D Mark II gépem – így tudtam lefotózni Doha sziluettjét az esőben” – Hammad Iqbal

shit02.jpg

„Első a biztonság!” – rambleritual

shit03.jpg

„No tripod, no problem” – Julia

shit04.jpg

„A kamerát minden áron meg kell védeni!” – fragilemuse

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...