Újabb „Acél Jóskával” bővült az Olympus Tough sorozata: itt a TG-850!

Az elementáris erőknek is ellenálló Olympus Tough TG-850 már kihajtható kijelzővel is el lett látva. A japán gyártó durva bánásmódhoz tervezte a TG-850-et, amely ütés-, víz-, fagy- és törésálló kivitelt élvez. Amint már megszokhattuk, a Tough, azaz „kemény, strapabíró” fényképezőgép-sorozat valóban olyan tulajdonságokkal bír, melyeknek természetjárás közben sok hasznát vehetjük. A TG-850 tíz méter mélyen a víz alatt sem fullad meg, -10°C-os hidegben sem törik le a bajsza, 2,1 méteres magasságból lepottyantva sem esik széjjel és akkor sem lesz baja, ha egy igazi férfiember (100 kg) rááll.

DI_TG-850_black__Product_000.jpg

Az ötszörös átfogású, ekv. 21-105 milliméteres gyújtótávolsági tartományt lefedő optika egy 16 MP-es, hátulról megvilágított szenzorra rajzol (melynek mérete nem derül ki a hivatalos sajtóanyagból); az iHS rendszernek és a legújabb, nagy teljesítményű TruePic VII jelfeldolgozó processzornak hála az érzékenységet akár ISO 6400-ig növelhetjük, a fotógép általános működési sebessége pedig kellemesen gyors lehet. A TG-850 egyik látványos újítása az akár 180°-ban dönthető kijelző, amely 3”-os átlóval és 460 000 képpontos felbontással bír.

DI_TG-850_white__Product_180_v2.jpg

Az objektív és a kijelző belesimulnak a vázba, így egyrészt nem kell attól tartanunk, hogy egy leejtés során sérülést szenvednek a kilógó részek, másrészt a masina a korábbi változatoknál ily módon kecsesebb felépítésű lehet, ami az öltözékünk zsebeiben történő elhelyezést könnyíti meg. Az automatikus élességállításra ezentúl nem foghatjuk, ha lemaradunk egy-egy soha meg nem ismételhető fotóról, ugyanis a FAST AF a gyártó nagyobb, cserélhető objektíves gépeiben is példásan szerepelt mind sebességre, mind pontosságra értendően.

DI_TG-850_black__ProductAdd_001_v2.jpg

A márciustól tíz híján 100 000 forintért megvásárolható fényképezőgép nyaralós, akciódús videók készítéséhez sem egy utolsó választás, hiszen akár 1920 x 1080 @ 60 p felbontásban rendezhetünk. Ezüst és fehér színekben, valamint elegáns feketében lesz megkaparintható a TG-850.

DI_TG-850_white__ProductTop_001.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...