Letölthető az Adobe Camera RAW 8.4 kiadás előtti (RC) változata

Az Adobe kiadta Camera RAW nevű beépülő moduljának kiadás, azaz véglegesítés előtti változatát (Release Candidate), amely máris letölthető a Photoshop CS6 és CC változataihoz. Mint mindig, úgy a frissítés új fényképezőgépeket és új objektíveket támogat (előbbiek nyers fájljait tudjuk megnyitni, míg utóbbiak torzítás-korrekciós adatai válnak elérhetővé a Photoshop számára, így geometriai torzításokat, színi hibákat javíthatunk egy kattintással), de tartalmaz pár apró finomhangolást, kódfrissítést.

adobe_logo.jpg

Rossz hír viszont, hogy a régebbi operációs rendszereket futtató felhasználók most kiestek a pixisből, ugyanis az ACR 8.4 RC (és majd a véglegesített kiadás) immár nem telepíthetőek MS Windows XP, Vista, illetve Mac OS X 10.6 (vagy korábbi rendszerek) alatt. Megoldásként vagy tartsuk meg az ACR korábbi verzióját (és mondjunk le az összes frissítésről), vagy telepítsünk újabb operációs rendszert. További részletekért forduljunk bizalommal az Adobe blogjához, ahol részletes leírást olvashatunk a Camera RAW legújabb változatáról.

U.i.: Természetesen az Adobe Camera RAW mellett az Adobe DNG legújabb változatát is próbára tehetjük, amely szintén a 8.4-es verziószámot kapta. Letölteni ezt is a fenti linkről lehet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...