Az Olympus leváltaná PEN fényképezőgépeit?

Az utóbbi időkben egyre több helyen hallani (azaz olvasni), hogy az Olympus PEN gépeit nem keresik annyian, mint a méltán népszerű OM-D gépcsaládot, és egyre több gyártó kaszálja el kompakt gépeinek teljes csoportjait – kissé szembe megy ezzel a trenddel az a híresztelés, amely szerint a japán cég a Trip 35 filmes masina digitális reinkarnációján dolgozna. Egyelőre azt még pletyka szinten sem tudni, hogy mekkora szenzort kapna a fotógép, vagy mekkora gyújtótávolságú lencserendszer csücsülne a lapka előtt.

A Trip 35-ről tudni érdemes, hogy anno egy rendkívül sikeres modell volt: az 1960-as és 1980-as évek közt több mint 10 millió darabot adtak el belőle! 40 mm F2.8-as optikája borotvaéles képet rajzolt a 35 mm-es filmre, és simán versenybe szállt az akkori SLR vázak képminőségével. Ha érdekel az eredeti Trip 35, nézd meg Rob Nunn filmjét róla.

Szóval rövidre fogva: eléggé valószínűtlennek tűnik ez a pletyka, de ki tudja, mennyi a valóságalapja, hiszen láthattunk már nem kevésbé ellentmondásos anyagokat a közelmúltban (pl. a Panasonic vázba helyezett képstabilizátoráról, ami végül csak megvalósult). (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...