A nap asztrofotója: Holdudvar

Emailben kaptam a lentebb is megtekinthető felvételt, ami a Holdat ábrázolja jó nagy udvarral. Nem is motyognék tovább, idézem a mailben linkelt oldal szövegét a képhez (köszönet Vinnay Péternek!):

„Az előbb a boltból átsétálván láttam, hogy akkora udvara van a teliholdnak, mint a cigányvajda parabolaantennája. Egy pillanatra meg is fordult a fejemben, hogy le kéne menni újra lefotózni, ahogy a világítástechnikai bolt kék neonja fölött ragyog ingyenes cégérként. De most nagyon lefoglalnak a szilvásváradi film előkészítési munkálatai, úgyhogy ezt a progit szkippeltem.
De nem véletlenül éreztem az elmúlt 2-3 órában, hogy settenked’ valami titokzatos anomália a légtérben, ami a Flórián tér irányából egy virtuális tölcséren keresztül utat tör a fejemig, és némiképpen ettől úgy érzem magam, mint akit diszkréten, egy tompa puffanás kíséretében most vágtak tarkón egy norvég bálnafiléző késsel – hát ez a holdtölte az oka. Megspékelve ezzel a páracsatával…

ps: aztán pár perc múlva csak nem álltam meg, hogy legalább az ablakból ne kattintsak egyet-kettőt… De már csak ma (azaz másnap) reggel néztem meg. Hát ilyen volt. A fekete csík a szemközti ház teteje, na annyit végképp nem akartam várni, míg teljesen kiemelkedik mögüle a jó öreg sajtkínáló tányér…”

holdtanyer.png

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...