Üdvözlet a múltból: újonnan vásárolhatsz Nikon D40 dSLR vázat

Hihetetlen, de igaz: most még újonnan vásárolhat bárki Nikon D40 tükörreflexes fényképezőgépet, ha át szeretné újra élni a 6 MP-es világ szépségeit. A D40-et a japán gyártó 2006 év vége felé mutatta be a nagyközönségnek, így a masina már majdnem nyolc (8) éves. Bár időnként kerülnek fel a netre ősrégi fényképezőgépek újként, azért egy ilyen idős modell mégsem hétköznapi darab. Véleményem szerint azonban nyugodt szívvel felkészülhetünk arra a helyzetre, hogy egyre gyakoribb lesz majd az ilyen eset, hiszen míg nincs igazi áttörés mondjuk a szenzortechnológiában, addig egyre csak csökken az új gépet vásárlók száma, s a gyártóknak mindig marad majd valamijük raktáron. Vissza a tárgyra: a D40 a 18-55 mm F3.5-5.6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor üveggel most 400 dollárért megvásárolható. Az amazon.com hirdetése szerint még hét darab van nekik raktáron.

nikond40

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Duruzsló

  400 dolcsiért nem szenzációs. De meglepő a lehetőség. Amúgy nekem van 1 D40-esem. A mai szenzorokhoz képest sajnos van az embernek hiányérzete, de annyira meg nem rossz, h érdemes legyen nem használni vagy elkótyavetyélni. Mire kell?-kérdésre még mindig az a válaszom: amire kell arra megteszi. A 6 mpx kevés? Erre is rámerem fogni, h lélaktani kérdés elsősorban. A mini rawjai meg kezesbárányok.:)

 • Szily

  Nekem is D40-esem van, nagyon megvagyok vele elégedve igaz nincs videó funkciója de arra szeretnék egy Canon-gépvázat venni, szerintem nem a 6mpx-el a lényeg hanem hogy milyen optikákat használsz a géppel.

  Ezeket a képket a D40-el készitettem

  http://szabadphoto.blogspot.ro/2014/07/photoshooting-with-teremi-eliz.html

 • Duruzsló

  Úgy látszik nem kapkodják. Sőt, már 8 db lett elérhető időközben. Ez a negatív fogyás.:)