Nem biztonságos a Nikon D750 WiFi-je

Úgy tűnik, hogy a Nikon D750 vezeték nélküli hálózata nem biztonságos. Ha bekapcsolva hagyjuk, bárki könnyedén hozzáférhet képanyagainkhoz, amit a gép memóriakártyáin tárolunk. A D750 WiFi-je ugyanis automatikusan a nem biztonságos módot indítja el a kommunikáció során, így fájlmásoláskor védtelenné válik a hálózat. „Ha a WiFi be van kapcsolva, bárki, akinek vezeték nélküli kommunikációra képes eszköze van, és elindítja a Nikon Wireless Mobile Utility-t, könnyedén csatlakozhat fényképezőgépünkhöz, és így hozzáférhet fotóinkhoz, videóinkhoz anélkül, hogy a tulajdonosnak külön engedélyt kellene adnia.”.

nikon4

Az Amateur Photographer szaklap csapata élesben is próbára tette a fennállást, és valóban beigazolódtak a fentiek: a fényképezőgép semmiféle formában nem tudatja tulajdonosával, hogy más is csatlakozott a géphez. Némileg megnyugtató, hogy a D750-hez egyszerre csak egy vezeték nélküli eszköz csatlakozhat, így ha már saját okoseszközünkkel kapcsolatot létesítettünk, mások kimaradnak a buliból.

A Nikon egyelőre azt javasolja, hogy a D750 tulajok manuálisan aktiválják a biztonságos módot a Nikon Wireless Mobile Utility alkalmazásban, hogy elkerülhessék a jogosulatlan hozzáférést a kamera adataihoz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...