Keddi pletykatenger

Úgy tűnik, a karácsony előtti héten sem maradnak el a pletykák: a verebek azt csiripelik, hogy a Canon nem lesz rest Sony szenzorokat használni tükörreflexes gépeiben sem. Korábban már olvashattunk olyan kijelentést egy Canon illetékestől, mely szerint csak az számít, hogy melyik szenzor adja a lehető legjobb képminőséget, mert pont annak kell belekerülnie a gépekbe. Nos, ha ez valóban beigazolódna, akkor felmerül az a kérdés, hogy mi lesz a Canon Dual Pixel AF rendszerével? Vagy megosztaná technológiáját a Canon a Sony-val? Vagy esetleg egy új AF rendszer kerülne előtérbe?

sonyszenzor

A Nikon következő „haladó amatőr” váza, a D7100 hamarosan leváltásra kerülhet; ezt mi sem bizonyítja jobban annál, minthogy a D7200 követőmodell vélt műszaki adatlapján csámcsoghatnak már a márka rajongói. Ezek szerint a D7200-ban egy új 24 MP-es CMOS szenzor állna a középpontban, ami köré egy a D750-re erősen hasonlító vázat építene a Nikon. A jelfeldolgozásért az Expeed 4 CPU felelne, az AF rendszert pedig a MultiCAM 3500DX2 egység (51 AF mező) hajtaná. Lenne beépített WiFi, a sorozatfelvételi sebesség elérhetné a 6 kép/mp-t (16 RAW+JPEG képes puffer), a mozgóképek felbontása maradna viszont Full HD (@ 50/60 fps; 720p @ 120 fps sem kizárt; felvétel közben lehetne a rekeszt vezérelni). A Nikon D7200 jövő év elején debütálna, s bár a forrás sajnálatát fejezi ki, hogy ez a gép sem lenne a D300S leváltója, azért a hívők nem adják fel a reményt továbbra sem.

d7200logo

Még mindig maradunk a Nikonnál, ugyanis az Egami szabadalomvadász blogja egy igen érdekes bejegyzést talált. A szabadalmi bejegyzésben egy 28-80 mm F3.5-5.6 VR objektívről esik szó, amit – és most jöhet a dobpergés – full frame lapkás tükör nélküli rendszerkompakthoz szán a gyártó! Mint mindig, a szabadalmakból nem minden esetben lesz kereskedelmi termék, de azért megnyugtató a tudat, hogy a Nikon nem vetette el a FF MILC gépek gyártásának lehetőségét!

nikonffmilcoptika

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...