Decembertől már megvásárolható a Canon C500 Mark II!

Full frame szenzoros, 5,9K felbontású videokamerát állít csatasorba a Canon: az EOS C500 Mark II már decembertől megvásárolható! 10-bites 4:2:2 színkódolás, DiG!C DV7 jelfeldolgozó processzor, Cinema RAW Light, XF-AVC, 120 kép/mp 2K felbontásban, cserélhető bajonett (EF, PL), 1750 grammos tömeg, beépített ND szűrő (2 és 6 FÉ szűréssel), CFExpress (2 db) és SD foglalatok, 5-tengelyes elektronikus stabilizáció, 4,3”-os érintőkijelző és levehető, 1,77 MP-es elektronikus kereső – röviden így lehetne jellemezni a kamerát, de a részleteket az alábbi sajtóközleményben olvashatjátok:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Canon újdonsága az EOS C500 Mark II kompakt, sokoldalú, 5,9 K Full Frame újgenerációs Cinema EOS videokamera

Canon EOS C500 Mark II

2019. szeptember 5. – A Canon Europe ma mutatja be következő generációs Cinema EOS System kameráját – ez az EOS C500 Mark II. A Canon Cinema EOS System alapjaira felépített EOS C500 Mark II kompakt, sokoldalú 5,9K Full Frame videokamera. Az újonnan kifejlesztett impozáns Full Frame érzékelőjét a Canon új DIGIC DV 7 processzora hajtja. Az 5,9K belső Cinema RAW Light és 4K 4:2:2 10 bites XF-AVC felvételt támogató kamera lehetőséget nyújt a profiknak a Full Frame moziminőségű képalkotás kreatív kiaknázására. Családjában ez az első kamera, amely új, gyorsabb tármédiára, a CFexpress kártyára tud 5,9K Cinema RAW Light minőségben rögzíteni. A kettős CFexpress kártyahely lehetővé teszi az azonos fájlformátumban történő egyidejű rögzítést, ez nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot biztosít az ezt igénylő professzionális felhasználónak.

A készülék kompakt mérete páratlan kreatív szabadságot nyújt a filmkészítőknek. Rugalmas moduláris kiképzése lehetővé teszi a kamera különféle bővítményekkel történő konfigurálását a produkció igényeinek megfelelően. Az EOS C500 Mark II az első Cinema EOS System kamera, amelyen a felhasználó is cserélhet objektívet az EF Cinema Lock és PL segítségével, így az objektívek széles palettájáról válogathatnak. Ez továbbá az első Cinema EOS System kamera Electronic IS támogatással.

Lélegzetelállító Full Frame képminőség
A Canon 5,9K Full Frame CMOS szenzorral felszerelt EOS C500 Mark II a moziszerű, mély Full Frame képet ötvözi a Canon természetes, sima bőrszínével és valósághű színmegjelenítésével. Az 5,9K szenzor és az újonnan kifejlesztett DIGIC DV 7 processzor révén az EOS C500 Mark II ideális választás a 4K csúcsminőségben forgatni kívánó profiknak, mivel az 5,9K mintavétel 4K-vá alakítása során magas színvonalú debayering algoritmust alkalmaz. Ez eltünteti a moarét és csökkenti a zajt, így a képminőség kivételesen jó. A több mint 15 fokozatos zárásszélesség és a széles színtér tökéletessé teszi az EOS C500 Mark II-t a nagy dinamikatartományú produkciókhoz (High Dynamic Range Production). Emellett beépített, motorizált Full Frame ND egységgel (2,4,6, 8 és 10 fokozat) szerelték fel, így kis mélységélességű képeket is lehet alkotni, akár még nappali fényben is.

Hatékony felvétel és munkafolyamat
Az EOS C500 Mark II sokoldalú, többféle formátum rögzítésére alkalmas kialakítása a produkció igényeinek teljesítéséhez hatékony munkafolyamatot tesz lehetővé. A kamera 5,9K felbontásban Cinema RAW Light belső rögzítésre is képes a Canon új DIGIC DV 7 képprocesszora segítségével. A Cinema RAW Light formátum az utómunkálatok során ugyanolyan rugalmasságot biztosít, mint a RAW fájl, de lehetővé teszi magas minőségi színvonalú fájlok rögzítését kisebb fájlméretben.

Amellett, hogy 4K 4:2:2 10 bites minőségben, Canon XF-AVC formátumban lehet CFexpress kártyákra rögzíteni, a kamera az egyidejű felvételre és a proxy rögzítésre is módot ad. Ez maximális rugalmasságot biztosít, a profik forgatási és munkafolyamathoz fűződő igényeikhez illeszkedő felvételi formátumot választhatnak. A kamera fejlett 12G-SDI interfésszel rendelkezik, ami a 3G-SDI átviteli sebességének négyszeresére képes. A 12G-SDI interfész egyetlen kábel segítségével biztosítja a 4K 50/60p kimenetet, így a 4K munkafolyamatok egyszerűbbé válnak. Emellett a HDMI kimenet egyetlen kábel segítségével ad módot a 4K 50/60p továbbításra.

Kivételes bővíthetőség és sokoldalúság szolgálja a produkciós igények széles skáláját
A filmkészítők két különböző bővítőegységgel, az EU-V1 és az EU-V2 használatával konfigurálhatják a kamerát. Opcionálisan két keresőt (EVF-V70 és EVF-V50) is igénybe vehetnek. A bővítőegységek biztosította konfigurálási lehetőség, a kamera kompakt és kis súlyú kialakítása nagyobb rugalmasságnak ad teret a forgatásokon.
Az EU-V1 bővítőegység Genlock/Sync BNC interfészt, az opcionális RC-V100 távirányítóhoz való Remote B interfészt, továbbá az IP streaming vagy a böngészőből történő távirányításhoz Ethernet interfészt biztosít. Az EU-V2 bővítőegységben ezek mellett helyet kapott még két XLR bemenet, valamint egy 12 tűs Lens interfész. Emellett D-tap V-Lock akkumulátorfoglalattal és 24V tápellátás-kimenettel is felszerelték.

Stabil filmezés elektronikus képstabilizálás és úttörő autofókusz technológiával
Az EOS C500 Mark II az első kamera, amely a Cinema EOS System rendszerében elektronikus képstabilizálást is magába foglal, öt tengely mentén stabilizálja a képeket. Az adattovábbítást támogató objektív csatlakoztatása a fókusztávolságra vonatkozó adatok automatikus fogadását is biztosítja. Nem kommunikáló objektív esetén az elektronikus képstabilizálásra a fókusztávolság kézi beállításával nyílik mód. Az elektronikus képstabilizálás anamorfikus objektívekkel is kompatibilis.

A termékcsalád egyéb kameráihoz hasonlóan az EOS C500 Mark II is rendelkezik a Canon méltán jól ismert Dual Pixel CMOS Auto Focus funkciójával. A nagysebességű One-Push autofókusz és a folyamatos autofókusz segítségével az operatőr biztos lehet benne, hogy a forgatott anyag fókuszban lesz. Emellett az új LM-V2 LCD monitor zökkenőmentes, intuitív jellegű, érintéses fókuszállítást tesz lehetővé, a Dual Pixel Focus Guide pedig tájékoztatja a kezelőt a fókusz helyéről, akár elöl, akár hátul, így segítve a fókusz pontos ellenőrzését. Az EOS C500 Mark II emellett arcfelismerő autofókusszal és követő autofókusszal is rendelkezik, így sokféle helyzetben teszi lehetővé a fókusz szabályozását. Az autofókusz teljesítményének további finomhangolása érdekében a kamera lehetőséget nyújt az autofókusz követési sebesség és válasz beállítására.

A teljes kreatív szabadságot szolgáló egyéb funkciók
Az EOS C500 Mark II támogatja a felhasználói LUT fájlok használatát, így a filmkészítők saját LUT fájljaikat alkalmazhatják vagy testre szabhatják. Az egyes végberendezéseknél különböző LUT fájlt lehet alkalmazni, ha azt magára a kamerára töltik fel, így pontosan lehet szabályozni a megjelenő kép kinézetét. A hozzáadott LUT gomb működés közben nagyobb rugalmasságot biztosít. Az EOS C500 Mark II emellett a Cinema RAW Light codec segítségével 5,9K felbontásban akár 50/60 fps képkocka-mértékű felvételt is lehetővé tesz.
Szintén ma kerül a nyilvánosság elé a DP-V3120 és a CJ15ex4.3B amelyek az EOS C500 Mark II kamerával együtt világszerte először az IBC 2019 kiállításon mutatkoznak be a Canon standján (12-es csarnok, D60 stand). Az EOS C500 Mark II decembertől kapható.

Az EOS C500 Mark II legfontosabb jellemzői:

  • Lélegzetelállító Full Frame képminőség
  • 5,9K Full Frame szenzor
  • Lebilincselő megjelenítés
  • Valósághű színmegjelenítés a Canon színtechnológiájával
  • Természetes és sima bőrtónus
  • HDR képes a PQ/HLG és a Canon Log 2/3 segítségével
  • Belső felvétel CFexpressre / Cinema RAW Light és XF-AVC
  • Kompakt, erőteljes váz
  • 1 750 g kis súlyú váz
  • Robusztus kialakítás
  • Mostoha környezetben is megbízható
  • Moduláris rendszer
  • Felhasználó által cserélhető objektívfoglalat
  • Bővítőegységek és EVF-ek
  • Úttörő autofókusz technológia
  • Elektronikus képstabilizálás
  • További funkciók
  • Felhasználói LUT szabályozás
  • Belső ND (2/4/6/8/10)
  • Torzult szín / Marker / Testreszabható kijelző szint
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...