A DJI firmware-ben tiltaná le drónjainak illegális használatát

A napokban a külföldi szaksajtó arról számolt be, hogy egy DJI Phantom négy rotoros távirányítású repülőeszközt találtak a Fehér Ház udvarában, ami – érthető módon – nem kis pánikot okozott a biztonságiak közt. Washington belvárosa már régóta tiltott repülési terület, de úgy tűnik, ez nem tart vissza egyeseket az illegális röptetéstől. Nos, mint később kiderült, a drónt vezető egyén részeg volt. Nem lennék a helyében.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A DJI most elébe menne az esetleges betiltósdi dolgoknak azzal, hogy a legújabb vezérlőszoftverbe eleve beépítene egy biztonsági funkciót, aminek köszönhetően repülésképtelenné válnának drónjaik a tiltott helyeken (pl. repterek, határövezetek, kormányzati hivatalok környéke stb.). Aki most azt gondolja, hogy sebaj, legfeljebb nem kerül fel a legújabb firmware a drónjára, az csalódni fog, ugyanis a DJI időnként kötelező jelleggel frissítteti magát, különben letilt az elektronika.

Ez a megoldás nem újdonság, hiszen a Kínában értékesített drónok szoftvere eleve tartalmazza ezeket a tiltott övezeteket (így például Pekingben nem lehet mindenhol használni az eszközöket). Szegény amerikaiak – az állam kémkedhet utánuk, de ők már az önfeledt drónozásról is le lesznek tiltva.. (Forrás: petpaixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...