A Blackmagic új szintre emeli a drónos videózást: íme, a Micro Cinema Camera!

A Blackmagic (de főleg termékei) sosem volt unalmasnak nevezhető – mi sem bizonyítja ezt jobban annál, amit ma tettek le elénk az asztalra: bemutatkozott a Micro Cinema Camera, ami egy m4/3-os bajonettel szerelt Super 16-os kamera (12,48 x 7,02 mm-es szenzor található benne). A készülék előnyei közt említendő a könnyű, kicsi felépítés (82,5 x 69,5 x 65,4 mm, kb. 300 gramm), így akár egy DJI Phantom 2 drónra is felszerelhető.

BMMCC1

A kicsi méret senkit se tévesszen meg: a Micro Cinema Camera egy professzionális kamera, ami a legkritikusabb elvárásoknak is megfelel. Az eszköz képes többek közt a RAW formátumú mozgóképek rögzítésére (13 FÉ-s dinamikatartomány); nem csak hagyományos, hanem központi zárral is rendelkezik, amivel a svenkelésekkor látható jello, azaz „dülöngélés” elkerülhető (ekkor azonban legfeljebb 1920 x 1080 pixeles felbontásban vehetünk fel 30 kép/mp-es képfrissítési frekvencián). Hagyományos zárat használva Full HD felbontás áll rendelkezésünkre 50/60 kép/mp képváltási sebesség mellett 12-bites RAW vagy ProRes formátumban.

BMMCC2

A kamera hátoldalán kijelző helyett egy Canon LP-E6 akkunak kialakított fészket találunk. Egy frissen töltött Li-ion akkuval – a gyártó ígérete szerint – másfél órányi videót rögzíthetünk. A BM MMC a szokásos érintőképernyős vezérlés helyett fizikai nyomógombokkal irányítható. A váz bal oldalán egy teljes méretű HDMI aljzat található, de a mérnökök ellátták a masinát egy DB-HD15 csatolóval is, amire számos kiegészítő köthető (pl. vezeték nélküli vezérlőegység). A kamera SD/SDHC és SDXC memóriakártyákat kezel – érdemes egy legalább 64 GB-os egységre beruházni. A váz magnéziumötvözetből készült, tehát valószínűleg strapabíróbb, mint a konkurencia műanyag készülékei. A BM MMC már kapható, ára 995 dollár.

Frissítés: 2015 júliusától a Blackmagic Micro Cinema Camera 350-375 000 forintos áron kapható lesz a Tripont Foto Video Kft.-nél. A részletekért érdeklődj a boltban!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...