Bemutató: Manfrotto Holster XS Plus – a pluszos MILC övtáska

Egy számomra igazán hiánypótló kis táskát kaptam bemutatóra a Manfrotto Magyarországi képviseletétől, mégpedig a Holster XS Plust, ami elsősorban kisebb tükör nélküli rendszerkompaktok tulajdonosainak kínál remek tárolási és szállítási lehetőséget. Aki gyakran jár kirándulni, az tudja, hogy minden gramm fölösleges súly mennyire megterhelő tud lenni hosszútávon, ezért ez a kis táska csak a legszükségesebb felszerelésnek ad helyet.

taska_main

A fő szekcióba a fényképezőgép fér egy alap zoomobjektívvel – mondjuk egy Olympus PEN, vagy Panasonic GF, esetleg a GX1, GX7 a maguk 14-42 mm kitzoomjaikkal kényelmesen helyet foglalhatnak, de egy GH3/GH4 már csak objektív nélkül, vagy legfeljebb egy palacsinta kialakítású optikával helyezhető el a fachban.

taska_fofiok

A második objektívnek kialakított különálló részlegbe is inkább a kisebb optikák férnek, mint például az Olympus vagy a Panasonic rövidebb fixei; a 12-35 mm F2.8 már „jóakarattal” sem volt elhelyezhető ebben a részlegben – körülbelül fél centin múlott a dolog.

taska_objektiv

A főcipzár nyitása után a fedél belső oldalában egy kis zsebet találunk, ahová tartalék memóriakártyákat csúsztathatunk tokjukkal, befér egy csomag papír zsebkendő, esetleg személyi igazolvány, jogosítvány, és forgalmi is elfér, de mivel nem zárható, ezért nem ajánlom az értéktárgyak idehelyezését.

taska_belsozseb

Aztán van még az övtáska lapos oldalán egy külső zseb, ami cipzárral zárható. Ez valamivel mélyebb, de egyben keskenyebb is, mint a fedél belső zsebe. A gyártó külön nem említi a termék honlapján, hogy milyen célra szánta ezt a fiókot, de gondolom, iratokat, objektívsapkát és egyéb apróbb csecsebecsét nyugodt szívvel berakhatunk ide.

taska_kulsozseb

A Manfrotto Holster XS Plushoz kapunk nyakpántot, amin nincs szivacsos rész, viselete ám így sem kényelmetlen, hiszen nem „tízkilókat” kell cipelni vele, hanem csak dekákat. Akinek azonban ez nincs ínyére, az fel is fűzheti a szütyőt a nadrág övére – a forgó fölött nem zavaró séta közben.

taska_ovheveder

A Holster XS Plus hozza a szokásos Manfrotto minőséget – én mindenkinek merem ajánlani, akinek nem túl nagy a gépe, és legfeljebb két objektívet vinne magával egy fotósétára. Jár neki a „Jóféle” érem! A Manfrotto Holster XS Plus megvásárolható a Manfrotto Magyarország partnereinél, bruttó végfelhasználói ára 12 300 Ft körül mozog.

taska_slant

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...