Vad pletykák: Sony A7S IV, A9 III, csúcskategóriás APS-C lapkás gép

Vad, és már-már a realitás talajától elrugaszkodó pletykák láttak napvilágot. Olyan információk érkeztek be a sonyalpharumors.com szerkesztőjéhez, amelyek inkább vágyálmokat, mintsem a valóságot szeretnék velünk elhitetni. Lássuk, és kacagjunk együtt a(z) (ál)híreken:

„A Sony A7S IV lesz a Sony második olyan készüléke, amivel majd 8K felbontású mozgóképeket vehetünk fel. A masinában egy 40+ megapixel felbontású, full frame képérzékelő fogadja majd a fotonokat, a gép érzékenysége és zajszintje ugyanolyan lesz, mint az A7S III-é. Lesz XAVC HS/S 10-bit 4:2:2 és XAVC SI 10-bit 4:2:2 8K alatt. A fényképezőgép a teljes szenzor felületét használja majd képvágás nélkül a 8K-s anyagok elkészítése során. A maximális képfrissítés 30 kép/mp lesz ebben a felbontásban. 4K alatt pixel-összevonásos módban akár 120 kép/mp is választható opció lesz. A mozgóképek minősége 4K-ban jobb lesz, mint az A1-é.”

„A Sony A9 III ugyanazt a vázat kapja, mint az A1, de nem lesz már benne mechanikus zár, helyette egy új Exmor RS képérzékelő elektronikus zárrendszerével dolgozhatunk. Ez a lapka majd az A1-ből ismert AD átalakítást alkalmazza, azaz 2 ms körül lesz a kiolvasási sebesség 14-biten, tehát már nem lesz szükség a mechanikus redőnyzárra. Ennek köszönhetően az A9 III könnyebb lehet az A7C-nél is.”

„Egy kínai közösségi platformon olvastam, hogy érkezőben van a Sony 100 mm F1.4 GM.”

„Csúcskategóriás, APS-C szenzor köré épülő, új külsővel és új névvel ellátott fényképezőgépet kapunk még az idén a Sony-tól.”

„A Sony egy új, nagysebességű fényképezőgépen dolgozik, amiben nem lesz mechanikus zár. Körülbelül 24 MP-es felbontása lesz az új Exmor RS CMOS-nak. 14-biten 20 kép/mp a legnagyobb sorozatfelvételi sebesség, amihez akkora puffer jár, hogy a memóriakártya kapacitásáig nem kell kényszerpihenőt tartanunk. 30 kép/mp is választható lesz, de itt már a puffer határt szab az egyszerre rögzíthető sorozatfelvétel képkocka-számának. 4K @ 60 fps képvágás nélkül elérhető lesz, de a 120 fps felvétel nem.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...