Ilyen legyen a Sony A7R Mark III

A sonyalpharumors.com pletykalap szerzője egy érdekes kívánságlistát kapott az egyik fórumtagtól, aki pár pontban összefoglalta, hogy milyen legyen a következő Sony A7R tükör nélküli rendszerkompakt. Ahogy olvastam a listát, valószínűleg sokan egyetértenek a felvetésekkel. Ha van itt Sony A7 rajongó, ti mivel egészítenétek ki a felsorolást?

sony_a7r_mark_ii

1. Kapjon az a szerencsétlen végre egy új, tökös nevet! De most komolyan, ki volt az a #[{Ł$Ł, aki „ILCE7RM2/B” névre keresztelte a vázat?

2. Legyen neki két SD memóriakártya-foglalata! Egy komoly gépbe mindenképp illik két kártyafoglalat, hogy a fotós teljes biztonságban érezhesse magát (tükrözött felvételi mód).

3. Dobják ki azt a mérnökgárdát, aki a menürendszert fejlesztette! És persze a menüt is, mert egyszerűen használhatatlan. #ÚjMenütASonyA7Rnek

4. Gyorsabb bekapcsolást. Bizonyára mindenki találkozott már olyan témával, ami a másodperc töredéke alatt megjelent előttünk, majd nem sokkal azután el is tűnt – egy csiga lassúsággal bekapcsoló fényképezőgép esetén meg se próbálkozzunk egy ilyen téma megörökítésével.

5. OLED alapú érintőképernyőt ide! Kis fogyasztás, remek funkciók. Kell!

6. Nagyobb akku kapacitást a népnek! A Sony már eleve két akkut ad legújabb A7 gépei mellé, mert annyira silány az egy töltéssel elkészíthető képek száma, hogy az már égbekiáltó. Tessék végre beletömni a gépbe egy háromszor ekkora teljesítményű áramforrást. Minimum.

7. 10-bit RAW videofelvételt gépen belül. No commnet.

8. Elektronikus központi zárat ide végre! Most őszintén: egy digitális fényképezőgépbe mi a fenének legyen mechanikus redőnyzár? Ne már, 2015 van! Tessék végre megoldani a gyors, teljes szenzoros adatkiolvasást – vagy ennyi redőnyzár van még raktáron?

9. 16 FÉ dinamikatartományt, hadd izzadjon a konkurencia. A jelenlegi Sony A7 lapkák kb. 14 FÉ-re képesek, de a filmnek – állítólag – 15 FÉ az átfogása. Tiporjuk hát végre porba a régi analóg korszakot és emeljük a tétet!

10. Gyorsabb és érzékenyebb AF rendszert!

11. 10 kép/mp-es sorozatfelvételi sebességet! Nem rossz a mostani 5 kép/mp sem, de ha lehetne, miért ne legyen gyorsabb?

12. Beépített GPS modul. Nagyon praktikus, ha van a fényképezőgépben be/ki kapcsolható helymeghatározó modul.

13. Gyorsabb WiFi-t a gépbe, hogy a nagy fájlokkal ne kelljen kínlódni.

14. Hatékonyabb hűtést a rendszernek, hogy ne melegedjen túl hosszabb videózás során.

15. RAW hisztogram és előnézet. Talán sokan nem tudják, de a fényképezőgép kijelzőjén megjelenő, lejátszott kép a RAW-ba ágyazott JPEG fotó, nem pedig maga a nyers adathalmaz. Tessék megoldani a RAW kép mutogatását, ha már úgyis képes a masina a RAW fájlok szerkesztésére.

16. Változtatható hatású aluláteresztő szűrőt! Nagyon nem kell magyarázni, vagy mégis?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...