Tíz ok, hogy miért lehet kamu a Samsung képalkotó részlegének felvásárlása a Nikon által

Tegnap az egyik vezércím az volt, hogy a Nikon felvásárolhatja a Samsung „sutba dobott” fényképezőgép részlegét, hogy így tegyen szert a megfelelő MILC technológiára. Ám a dolog még úgy is sántít, hogy egyelőre csak egy igen merész pletykát olvashattunk az egészről. A nikonrumors.com pletykalapon most egy olyan posztot olvashatunk, ami felsorol tíz ellenérvet a Samsung felvásárlása kapcsán, íme:

nikonmilc

1. Kétes eredetű források gyakran okoznak felfordulást, amiről hamar kiderül, hogy kilóg a lóláb. Ha a felvásárlásról szóló pletyka igaz lenne (vagy lenne igaz eleme, része), akkor arról már tudnának a pletykalapok.
2. Nem valószínű, hogy a Samsung a Nikonnak olyan technológiát tudna átadni, ami valóban hasznára lenne. Egyedül talán a szenzortechnológia jelenthet valami fogódzkodót, de az is csak akkor, ha a Samsungnak van 36 x 24 mm-es egysége.
3. A Nikon valószínűleg full frame lapkás MILC gépet fog piacra dobni, tehát a Samsung NX rendszerével mit sem érne.
4. Ha a Nikon felvásárolta volna, vagy felvásárolná (tehát egy folyamatban lévő dologról beszélnénk) a Samsung képalkotó részlegét, akkor a koreaiak nem hangoskodnának annyira, hogy kivonulnak a piacról.
5. Míg a Nikon egy japán vállalat, addig a Samsung koreai, így hát egy lehetséges integráció elég zötyögősen zajlana.
6. A Nikon és a Samsung nyílt részvénytársaságok, ezért ha valami pénzügyi tranzakcióba bonyolódnának, úgy arról már lenne hivatalos állásfoglalás mindkét fél részéről.
7. El tudsz képzelni egy Nikon vázat NX bajonettel? Erre semmi szükség.
8. A Nikon nem jutna sokkal nagyobb rajongói bázishoz, mert világszerte elég csekély az NX felhasználók száma.
9. A Nikon egy igen konzervatív, múltjára büszke vállalat. Nem valószínű, hogy óriási összegeket költenének egy olyan új rendszerre, ami zsákutcának bizonyult. A Nikon vezetői valószínűleg még most is azt gondolják, hogy minden rendben van, és saját maguk is bármit ki tudnak fejleszteni, ha arra valóban igény lenne.
10. Bizonyos személyek hamis, kitalált „pletykákat” terjesztenek az interneten, és egyre több weboldal kapja fel ezeket a híreszteléseket. A nikonrumors.com szerzője pedig 100%-os bizonyossággal tudja, hogy ezek a „pletykák” mind kitalációk, semmi valós tartalom nincs mögöttük.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...