Lehetséges egy manuál üveggel autofókuszálni? Igen!

A Techart olyan új adaptert épített, amivel lehetséges a gépre bízni az élességállítást manuális objektívekkel! A szóban forgó adapter Sony E vázak és Leica M foglalatos lencserendszerek közt oldja meg az autofókuszálást mégpedig úgy, hogy élességállítás közben a rendszer az optikai tengely mentén, előre-hátra mozgatja az objektívet. Az adapter egyelőre fejlesztési stádiumban van, és jelenleg csak a Sony A7 II és A7R II vázakkal működik, és támogatja az AF-S és AF-C élességállítási módokat. Ha a rácsavart optika tömege 300 gramm alatt van, akkor használat közben nincs szükség semmiféle alátámasztásra, de ezen érték fölötti  üvegeknél már érdemes kézzel alányúlni. A leírás szerint 4,5 milliméteres mozgatásra képes az adapter. Íme, az igen alacsony felbontású videó, amiben az eszköz működése látható: (Forrás: sonyalpharumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • Hááááááááááát. Oké-oké, de én inkább egy motorral tekertetném az objektív fókuszgyűrűjét. Hülyébben nézne ki, meg nehezebben lenne univerzális, de talán egyszerűbb.

  • Akkor ez azt jelenti, hogy néhány éven belül rendesen megugrik majd a manuál obik ára, mint anno, amikor bejöttek az adapterek.

  • Tim Tomm

    Hú, ilyen kell a távcsövem és a háztartásban fellelhető összes fotógép közé :D!!! (csereobis sony épp csak egy van, az is eladófélben…)