Ezt nagyon odatette a Sony: a világ leggyorsabb AF rendszerével debütál az A6300

Egy réges-régóta várt géppel jelentkezett ma délután a Sony: a számtalan pletykák után végre bejelentették a 24 MP-es, APS-C méretű Exmor CMOS szenzorral szerelt A6300 jelölésű, tükör nélküli rendszerkompaktot, ami – állítólag – a világ leggyorsabb hibrid autofókusz rendszerét kapta a mérnököktől.

a6300a

Az A6300 telis-tele van meglepetésekkel és egyedi megoldásokkal, ám elsősorban az AF rendszert érdemes kiemelni. Az összesen 425 fázisérzékelővel szerelt, a teljes képfelületre elosztott, „4D FOCUS” névre keresztelt egység 0,05 mp alatt képes élesre állni, és követőfókusz módban 11 kép/mp sorozatfelvételi sebességre képes (emellett folyamatos az expozícióértékek állítása is). Az élőképet (elektronikus keresőben vagy LCD-n) 8 kép/mp-es sebességig lehet követni. További előny az elődmodellel szemben, hogy itt már kinagyított fókuszképnél is lehet használni az AF-t, illetve elérhető a teljesen csendes képkészítés.

 a6300b

Már maga a szenzor is különleges, hiszen rézvezetékezett, ami a fénygyűjtés hatékonyságát növeli és jelentősen felgyorsítja a kiolvasást. Az új technológia összepárosítva a Bionz X jelfeldolgozó processzorral egy összességében sokkal hatékonyabb egységet alkot, mint korábban valaha: széles dinamikatartomány és alacsony zajszint jellemzik az A6300 képét. Az érzékenységet ISO 100-51 200 közötti értékekre állíthatjuk (filmfelvétel közben a maximumérték egy FÉ-vel alacsonyabb lehet). A Sony Alpha A6300 mozgóképfelvétel során akár 4K felbontásban is használható. A fotómasina ebben a képméretben a teljes szenzort használja, tehát nincs képkivágás, és nincs pixel-összevonás sem!

a6300c

Filmfelvételkor a készülék az XAVC S kodeket használja; 4K felbontásban 100, Full HD-ban 50 Mbps az adatfolyam sűrűsége. Videózásnál az AF sebessége kétszer olyan gyors, mint az elődmodellnél, ami nem is csoda az új rendszernek hála. 1920 x 1080 pixeles képméretben 100/120 kép/mp is lehet a képfrissítési frekvencia. Az S-Log profilnak köszönhetően pedig a lehető legszélesebb dinamikatartomány érhető el videózás közben is.

Bár van lehetőség külső mikrofon csatlakoztatására, az igazi minőséget az opcionálisan elérhető XLR adapter kittel lehet elérni, amivel – amint az a nevében is szerepel – XLR csatlakozóval ellátott mikrofonokat lehet használni.

a6300d

Az XGA OLED Tru-Finder fantázianevű elektronikus kereső 2,4 millió képpontos felbontással bír, képfrissítése 120 Hz, így a benne látott keresőkép egyenletes, folyamatos még gyors svenkeléskor is. Természetesen van beépített WiFi és NFC modul, ezért az A6300 okoseszközökkel könnyedén összepárosítható (Android és iOS rendszerekkel). A fényképezőgép időjárásálló (por- és cseppálló), objektívfoglalata megerősített felépítésű, a váz magnéziumötvözetből készül.

A márciustól kapható készülékért 1000 dollárt kér a gyártó, de aki szeretné, további 150 dollárért (tehát 1150 USD-ért), akár szettben is megvásárolhatja a 16-50 mm F3.5-5.6 optikával (SELP1650).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...