A Samsung fényképezőgépet tenne a kontaktlencsédbe

A Samsung Dél-Koreában jegyeztetett be egy találmányt, aminek egy kontaktlencse-kamera a főszereplője. Hihetetlen, hogy már mennyire fejlett a technológia: gondolj bele, hogy egy szenzor, egy optika és kijelzők is elférnek egy kontaktlencse felületén! És ez nem az első ilyen témakörű szabadalmi bejegyzése a Samsungnak, hiszen már 2014-ben is akadtak hasonló fejlesztések a vállalatnál. A kamerát pislogással lehetne vezérelni, ami adja is magát – hagyományos kioldóval csak a szemét nyomná ki a viselője..

samsungkontakt1

A gyártó a „kibővített valóságot” szeretné ezáltal fellendíteni, hiszen a viselhető segédeszközök, mint például a Google Glass, egyrészt túl feltűnőek, másrészt kényelmetlenné válhatnak a többórás viselés során. A kontaktlencséket ezzel szemben – némi megszokás után – akár egy egész napon át is lehetne hordani.

samsungkontakt2

Az ábra a szóban forgó kontaktlencsét mutatja: látható a kamera, a kijelző, egy antenna, és a szenzorok, melyek képesek az egyszerű mozgások, mint például a pislogás, érzékelésére. Persze, külső eszközökkel, mint mondjuk az okostelefonnal is vezérelhető lenne az „okoslencse”. Még szerencse, hogy egyelőre csak egy szabadalmi bejegyzéssel állunk szemben. Gondoljunk csak bele, milyen aggályokat keltene, ha a szabad kereskedelemben is megvásárolható termékké válna ez a terv! Pápá, magánszféra – helló kukkolók! Afelől viszont biztosak lehetünk, hogy a hadügynek már régóta van ilyen vagy ehhez hasonló eszköze! (Forrás: bokeh.digitalrev.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...