Milyen érzés lehet a világ legjobban utált fotósai egyikének lenni?

Vajon milyen lehet a világon legjobban utált fotósok egyikeként élni és tevékenykedni? Milyen érzés lehet tudni, hogy a legszívesebben mindenki szembeköpne minket, akivel összefutunk az utcán? Eitan Levine, az Elite Daily munkatársa utánajárt, hogy mivel kell nap mint nap szembesülnie egy igazi lesifotósnak, azaz paparazzonak. „Minden egy másodperc alatt történik”, mondja Rick Mendoza. „Egy fényképért 5 centet, vagy akár 5000 dollárt is kaphatok, sőt, még többet is, ha forró az alany és jó a szituáció. Ha pedig lemaradsz a pillanatról, akkor, nos, lemaradtál róla, hiába hozott volna nagy lóvét” – folytatja.

paparazzi

A leghatékonyabb paparazzo fülesek után megy, és igyekszik olyan „szem és fül” hálózatot kiépíteni, ami kizárólag neki dolgozik a keze alá. Aki ismeri a Pokémon Go játékban kialakult felebaráti összedolgozást, nos, az tudja, mennyit jelenthet egy jó tipp. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne versengés a paparazzi közt, sőt! A paparazzo egy olyan, jellemzően igen agresszív fotós fajta, aki hadra fogja a fényképezőgépét, és nem finomkodik a használata során. Legtöbbjük a legalitás határmezsgyéjén lavíroz, és igen egyedi etikai kódex alapján dolgozik.

Aki látott már egy lesifotósokból összeállt bolyt, amint rávetik magukat egy-egy hírességre, az értheti, miért nem szereti őket senki. A paparazzi iránt érzett utálatunkra viszont érdemes lehet akkor is emlékezni, ha épp kedvenc színészünkről, énekesünkről, vagy akár politikusunkról látunk olyan ritka fotót, ami bemutatja azok esetlen, hétköznapi emberi mivoltukat. A színes, illatos cukormáz mögé ugyanis gyakran csak egy lesifotós kamerája által láthatunk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...