Varázslatos bokeh-ja van a Sony új makró objektívjének

A fellelhető képminták szerint a Sony új makró objektívjének nagyon szép, „krémes” háttérelmosása van. A fantáziadús „SEL50M28” névre hallgató Sony FE 50 mm F2.8 makró kirajzolja a kisfilmes szenzorméretet, így a full frame lapkás Sony A7 gépcsalád tulajdonosai is örülhetnek, hogy végre nem csak adapterezett objektívekkel makrózhatnak (javítás: a Sony már korábban is jelentkezett egy makróval, mégpedig a FE 90 mm f2.8 Macro G OSS objektívvel, így ez az 50-es már nem az első natív. Köszönöm a kiigazítást!). Igaz, a csekély 50 milliméteres gyújtótávolság miatt elsősorban nem, vagy csak nagyon lassan mozgó témák megörökítésére alkalmas a lencserendszer, ami októbertől lesz megvásárolható 600 euróért.

sonymakro3

A SEL50M28 1:1 arányú nagyításra is képes, tehát nagyon közel kerülhetünk a témához. Ennek nyilvánvaló hátránya, hogy oda kell figyelni fotózás közben arra is, hogy ne árnyékoljunk a fényképezőgéppel, illetve magával az objektívvel, ha egészen nagy méretben szeretnénk a témát leképezni. A tubuson az AF/MF kapcsolója mellett megtalálható a fókusztáv limitáló is. Ha azonban nagyon gyorsan szeretnénk élesre állni a rendszerrel, vagy egy adott ponton szeretnénk rögzíteni a fókuszt, akkor használhatjuk az erre a célra fenntartott nyomógombot.

sonymakro2

A legkisebb tárgytávolság csupán 16 cm, az objektív tömege 236 gramm; a tubus időjárásálló kivitelt kapott, tehát por és nedvesség ideális esetben nem jut be a belsejébe. A SEL50M28 élességállítás közben változtatja a hosszát, ám a frontlencse nem forog, így a polárszűrők használata nem korlátozott.

sonymakro4_sm

Kattints!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...