Jövőre jön a Canon EF 135 mm F2L II USM?

Legendás optika a Canon EF 135 mm F2L USM, amely már teljesen nyitott rekesszel is nagyot karcol. Az elsősorban portréfotósok kedvenceként ismert objektív azonban már nem mai csirke, hiszen áprilisban múlt 20 éves. Noha a 135-ös még a digitális vázakon is megállja helyét, azért illene már frissítenie a Canonnak, hiszen 20 év alatt rengeteget fejlődtek a technológiák, és az egyre növekvő felbontású dSLR vázak is egyre többet követelnek az üvegektől. Azt is el tudom képzelni, hogy a Canon a speciális lencsebevonatokon kívül BR (Blue Spectrum Refractive Optics) lencsetaggal, képstabilizátorral, és az új, Nano-USM fókuszmotorral is felvértezi az újoncot. Igaz, ára így csillagászati magaslatokba röppenne, de manapság amúgy is az a divat, hogy adjuk aranyáron azt, amit „II” utótaggal dobunk piacra – mit számít, akinek kell, úgyis megveszi majd..

canon_l_lens_7

A mostani EF 135 mm F2L USM

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Anulu

  Ez az üveg 42mpx-es R2-ön még mindig nagyon-nagyon karmol, szóval aki azért rohanna az új verzióért, mert fél hogy kevés lesz nagy felbontásra a mostani, az ne izguljon 😉

  • mlzphoto

   sok jó üveg van, de fejlődik minden, és hát kell a nagyobb árbevétel is 😀

   • scarbantia

    Nem néztem pontosan utána, de szerintem ez a nano-USM csak a kisebb/EF-S objektívekbe kerül majd, lényegében az STM helyett. Lehet, hogy gyors és amúgy jó cucc, de ha jól sejtem, akkor technikailag nem a nagyobb üvegekhez tervezték, így azokban sose lesz ilyen.

    Egyébként inkább az 50-eseket frissítsék már, meg a 85/1.2-nek se ártana egy gyorsabb AF, aztán jöhet ez.