Jön a Canon full frame lapkás MILC fényképezőgépe

..csak győzd kivárni! De komolyan: a canonrumors.com és más pletykaoldal információi szerint a Canon nem hagyott fel a full frame szenzorral szerelt tükör nélküli rendszerkompakt fejlesztésével, csak épp nem kapkodják el a dolgot, mert vannak olyan műszaki akadályok, amiket előbb el kell hárítani. Amint azt már korábban kifejtettem, a Canon legnagyobb problémája az EF foglalat. Valahogy meg kell oldaniuk a tervezőknek, hogy az EF bajonettes objektíveket fel lehessen csavarni a gépre úgy, hogy a masina bázistávolsága jóval kevesebb legyen, mint a tükrös vázak esetében. A Canon szakemberei ugyanis nem akarnak egy negyedik szabványt, elegendőnek vélik az EF, az EF-s és az EF-M foglalatokat (egyetértek). Mikor jöhet ki egy ilyen fényképezőgép? A forrás legkorábban „2017 év végét” említi, ami – szerintem – még ráadásul igen optimista becslés.

canonffmilc

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Szalatnyai István

  “Valahogy meg kell oldaniuk a tervezőknek, hogy az EF bajonettes objektíveket fel lehessen csavarni a gépre úgy, hogy a masina bázistávolsága jóval kevesebb legyen, mint a tükrös vázak esetében.”
  Ezen sokáig nem kéne gondolkodni mert erre nem létezik megoldás. A bázistávolság egy adott rendszeren fix.

 • Lehoczky Alfréd

  Könyörgöm, mit kell ezen fejleszteni.
  Az M-hez egy sima közgyűrű kell osztan kész. Ha még egyszerűbben akarják megcsinálni, EF foglalat és egy 21-22 mm-es közgyűrű. Mi a manót kell ezen fejleszteni.
  Ezt húsz éve feltaláltuk a kocsmában a haverommal.

  • mlzphoto

   jajmár, most mit értetlenkedsz:? tudod jól, hogy a japánok egy kicsivel megfontoltabbak, mint a forrófejű magyarok 🙂 nekik több szaké kell a világuralomhoz 😀

 • mlzphoto

  értem. neked van a7 géped? (u.i. ha linkelsz, http nélkül tedd, különben nem jelenik meg a hozzászólás míg nem hagyom jóvá a spammerek elkerülése miatt)

  • Anulu

   Van (A7II), ok, legközelebb úgy linkelek.
   Félre ne érts, nem kötözködni akarok csak már sokadszor láttam ezt az állítást, (nem biztos hogy mind te írtad nem emlékszem már pontosan) és gondoltam ideje tisztába tenni ezt a dolgot 🙂

   • mlzphoto

    nem azért kérdem, hanem mert kíváncsi lennék a tapasztalatodra. nem nagyon rossz a képminőség a képszélek felé? nem nagy a peremsötétedés ha kikapcsolsz minden képjavítási funkciót?

    • Anulu

     peremsötétedés és képszélek nem rosszabb mint 5DIII-on, a képminőség mint olyan viszont sokkal-sokkal jobb.

    • Dzsokijuing

     MLZ én egy éve használok ilyen gépet, kurva jó ablakkitámasztásnak. Én így nem tapasztaltam semmilyen képminőségromlást a széleken, se sötétedést. Tény ha nyitva van az ajtó vihar van akkor kicsit kevés az ablakba az A7 de mióta vettem az ajtó kitámasztására egy Canon 5d4 azóta jobb az A7 is.