A PowerRay víz alatti drónnal könnyű dolga van a horgásznak

Kifejezetten a halászok és a tengerkutatók munkájához fejlesztettek egy drónt a PowerVision nevű cégnél. A PowerRay ugyanis egy víz alatt operáló, távvezérlésű kamera, amit vagy okoseszközzel párosítva, vagy egy egyedi VR sisak segítségével kezelhetünk. A PowerRay kamerarendszerét egy majd opcionálisan megvásárolható szonárral egészíthetjük ki, amivel már halrajok felkutatására is alkalmas lesz a legfeljebb 30 méteres mélységig merülő rendszer. A szonár segítségével összesen 70 méter mélyre láthatunk (a 30 méteres merülési határhoz még a szonár 40 méteres hatósugara társul); az egység pontossága is lenyűgöző, hiszen 10 centiméteres tárgyak kirajzolására is alkalmas.

A beépített WiFi modul maximális hatósugara 80 méter, a PowerRay további érdekessége, hogy egy halcsalogató, kék fényt kibocsátó lámpával is el lett látva. A beépített kamera 4K felbontású álló- és mozgóképek készítésére képes, ezeket akár élőképként is nézhetjük az iOS és Android kompatibilis alkalmazás segítségével.

Az újdonság az idei CES kiállításon debütált, de egyelőre nincs információ arról, hogy mikortól és mennyiért lesz megvásárolható. (Forrás: geeky-gadgets.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...