Aranyos kis gép lett a Panasonic DMC-GX800 – frissítve!

Úgy „mellesleg” megjelent a Panasonic DMC-GX800 is, ami egy zsebre vágható, apró, m4/3 rendszerű fényképezőgép szelfi képességekkel. Aki imádta a japán gyártó GM sorozatát, az most kicsit szomorkodhat, ugyanis a GF9 a GM és a GF gépsorozatok ötvözése, közös utódmodellje lett (A GM sorozat nem szűnik meg, ez részemről egy félreértés volt, elnézést kérek érte!) A GX800 lelke egy 16 MP-es, aluláteresztő szűrő nélküli CMOS képérzékelő, ami valószínűleg a korábban bemutatott DMC-GX80-ban is megtalálható.

Ezt a készüléket is felszerelték a legújabb DfD AF rendszerrel, megkapta az új Venus képfeldolgozó motort, és képes a 4K felbontású mozgóképek rögzítésére is. Nem maradt ki a 4K fotó mód, az utólagos fókusz (Post Focus), de a fókuszrétegezés (Focus Stacking) sem. A 3”-os érintőképernyőt 180 fokban felfelé lehet hajtani, így a szelfizők – vagy a vlogerek – tökéletes partnerre lelnek a GX800 személyében.

Van beépített vaku, de nincs elektronikus kereső – a GX800 tehát inkább a GM1-re hasonlít, mint a GM5-re. Nincs vakusaru, és a hagyományos SD memóriakártyák helyett microSD kártyákkal bővíthetjük a készüléket. A sorozatfelvételi sebesség csúcsa 5,8 kép/mp AF-S módban, de követő fókusszal sem lassul sokat: 5 fps a maximum. Az akku teljesítménye elég csekély, ugyanis a CIPA mérései szerint csak 210 képet készíthetünk egy feltöltéssel. Van beépített WiFi, de nincs NFC modul – ki érti ezt? A DMC-GX800 szettben az összecsukható 12-32 mm F3.5-5.6 objektívvel 550 dollárba fog kerülni, amikor majd februárban a boltokba kerül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...