R.I.P. Adobe Creative Suite 6

Lehet, hogy nem tudtad, de idén, év elején még lehetett rendelni Adobe Creative Suite 6 szoftvercsomagot (közte a Photoshopot is), ám ennek most vége, az Adobe vérszemet kapott (csilingel a kassza), és most már csak az előfizetéses Creative Cloud csomag érhető el. Az elmúlt évek során az Adobe egyre erőszakosabban próbálta rávenni az érdeklődőket, hogy fizessenek elő a szoftvercsomagra, hiszen így a felhasználók automatikusan megkapják a frissítéseket, és milyen olcsó és jó lesz ez mindenkinek. Bár az előfizetett rendszerben a programokhoz internetelérés nélkül is hozzá lehet férni (értsd: futnak a szoftverek), azért nem árt, ha időnként felcsattanunk a netre azzal a géppel, amire telepítettük a Creative Cloudot. Szóval pápá „birtoklásos” programhasználat, úgy tűnik, a szoftverek jövője nem a „megveszem, hazaviszem, örülök neki” elvet fogja követni, hanem az „előfizetek rá, és használom, ha már amúgy is a neten lóg a gépem” módszert. A birtoklásos szoftverek közül még egyelőre tartja magát az Adobe Lightroom, de egy-két éven belül ennek is vége lehet. Szép új jövő? A szoftverfejlesztőknek mindenképp.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • Nátrium-tioszulfát

    Nem értem mitől olyan nagy szám egy szoftvert birtokolni. Ez egy munkaeszköz, így nem sok helye van az érzelmeknek és ideológiáknak. Az új CC rendszer sokkal olcsóbb, mint a korábbi CS. Nem hiszem, hogy ezt túlságosan ragozni kell.

    Régen is ment az upgrade súlyos összegekért, mert ugyan a munkafájlok részben visszafelé kompatibilisek, de az új funkciók miatt előbb vagy utóbb mindenki rákényszerült a frissítésre.

    • Na jó, de ha valakinek elég az, amit a régebbi tud…? Egyszer megvette, használja évekig…