Nevetséges: kisfiáról készített fotó miatt kerülhet bíróság elé egy anya

2014 novemberében készített fényképet beteg kisfiáról Heather Whitten gyermekfotós (elsősorban szüléseket fényképez, szóval óvatosan a weboldal megnyitásával!), ahogyan az apja ölében ül a zuhanyzóban. Az édesapa együtt ült fiúkkal a hideg zuhany alatt, mert a kissrác egy szalmonella mérgezés kapcsán magas lázzal küzdött. Az anya a fotót megosztotta a közösségi hálón, s bár az adminisztrátorok többször is törölték (ezért közben az illetékesek elnézést is kértek), pillanatok alatt több mint 134 000 kedvelést és 31 000 megosztást kapott. Persze, a családdal szimpatizálók mellett akadt egy pár olyan hozzászóló is, aki kifogásolta a képet, s így – milyen meglepő – az arizonai DCS (Department of Child Safety), azaz a Gyermekbiztonsági Felügyelet vizsgálatot indított az ügyben.

A kérdéses kép – kép forrása: Heather Whitten

Whitten – az anya – pedig felvette a kesztyűt, s mivel Amerikában nem épp olcsó egy bírósági ügy, így adományokat kért a GoFundMe weboldalon, ami közösségi támogatást nyújt sokféle tematikában. A fotózással foglalkozó anya ellen a Gyermekbiztonsági Felügyeletnek az volt a kifogása, hogy nem tett eleget szülői kötelességeinek, és engedte, hogy gyermekéről ilyen fénykép kerüljön fel az internetre, így „veszélyeztetve” a kisdedet. Mondjuk a hölgy érvelése is igen érdekes, mert ő pedig azt állítja, hogy mint művésznek joga van ahhoz, hogy megossza műveit a közösséggel.

Nos, azt már tudjuk, hogy odaát egyes jogi kérdésekben érdekes döntések születnek, de ha a bíróság az arizonai Gyermekbiztonsági Felügyeletnek ad igazat, akkor Heather Whitten 25 éves időtartamra bekerülhet az arizonai központi nyilvántartásba, ami azt jelentené, hogy gyermekfotósként lehúzhatná a rolót. Az első meghallgatás az ügyben február 3-án lesz. (Forrás: digitalrev.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.