Már a Canon is a homorú szenzortechnológiát kóstolgatja

A mirrorlessrumors.com híre szerint már a Canon is elkezdte fejleszteni – legalábbis papíron – saját homorú képérzékelőjét, ami az objektívek képminőségét a perem mentén hivatott nem kis mértékben javítani. A fejlesztésekről egy szabadalmi bejegyzés árulkodik, amiben egy újfajta EF foglalatos, „kvázi kocka” alakú váz szerepel. Bár a tervek szerint a készülék inkább egy videokamera látszatát kelti, a rendszer a tükör nélküli fényképezőgépekhez is alkalmazható lenne. A Canon a Sony és a Nikon után tehát harmadikként próbálgatja szárnyait ezen az új területen. Az egyelőre kérdéses, hogy lesz-e belőle valaha kézzel fogható termék.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • Wagner úr, a kékszakáll

    Az nem úgy van, hogy az összes objektív a sík szenzorhoz van tervezve? Szerintem de. Az új generációs profi objektíveknél már vért izzadva megoldották, hogy a FF-en is saroktól sarokig tűélesek, sík szenzoron. Ezek után elég fura lenne, ha piacra dobnának egy olyan szenzort, amihez az összes objektívet újra kell tervezni…

    • mlzphoto

      lehet, hogy nem így van, de a tervrajzon számomra úgy tűnik, mintha a szenzor görbületének mértéke állítható lenne, így az épp felcsavart optikának megfelelő mértékben lehetne tovább korrigálni a képminőséget.