Jön a Canon EOS 7D Mark III!

Igaz, csak jövőre, de már nagyon érik a Canon EOS 7D Mark III tükörreflexes fényképezőgép, ami majd – vélhetőleg – egy APS-C méretű, 30 MP felbontású Dual Pixel rendszerű CMOS köré épül. A forrás szerint még korai lenne végleges műszaki paraméterekről beszélni, de a megnövelt felbontás (az elődhöz képest) elkerülhetetlen, csakúgy, mint a 4K videók felvételének lehetősége (a Canon nyilvánvalóan szerette volna minél tovább megtartani ezt a fícsört a csúcs Cinema gépeinek, de a konkurencia kikényszeríti belőle is a „fejlődést”). Valószínűleg a 7D Mark III sokkal videocentrikusabb lesz, mint a Mark II és a mostani APS-C szenzoros felhozatal. Ki tudja, talán a tükör is kimarad végre a vázból, de ez kevésbé esélyes a kissé már túlzóan is konzervatív gyártónál.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Wagner úr, a kékszakáll

  Ez egy érdekes sztori lesz, mert ha mindenen ennyit javítanak, (sorozat fps, AF rendszer), akkor egész közel fog kerülni a nagy 1dX-hez, legalábbis a jelenlegihez. Kivéve persze a zaj és a dinamika kérdést, amiben egy APSC sose fog labdába rúgni a FF ellen. Sok kispénzű madárfotós, akinek kellett nagyon a 10 fps, meg nagyon jól jött az 1,6-os crop, a 7dII-t használta a FF vázak helyet. Én is. Szóval várható, hogy az 1Dx II is kap egy új generációt, mert nem hiszem, hogy egy 7d-t ilyen közel engedjenek a nagybácsihoz.

  • mlzphoto

   pedig megeshet, hisz az egyik FF a másik APS-C. a nikon is megtette a d500-zal, a canonnak is muszáj lesz.

  • Rufi

   Már az első 7D is közel volt az 1D mk IV-hez, a 7D II pedig az 1Dx-hez és éppen ezért nem csak a kispénzű fotósok használták/használják, hanem sok profi is, mert sokszor praktikusabb, vagy mert a stílusához kell az 1.6-os crop. Pl. Glenn Bartley, kanadai madárfotós 7D II-t használ 600mm F/4 + 2x-vel, mert ő sose fotózik lesből, így számára a FF legtöbbször nem adna elég nagyítást még a 800mm + 1.4x-vel sem.
   Mindenesetre én már várom a 7D III-at.