Újdonságokat villantott a Manfrotto

A Manfrotto az elmúlt időszakban több újdonságot mutatott be, melyek közt szerepel állvány, hátizsák, és mobiltelefonos „fotóriporter-szett” egyaránt.

Manfrotto 190go! M-series háromlábak

A Manfrotto új állványait, a 190go! M-series család tagjait elsősorban a sokat utazó fotósoknak lehet ajánlani. A tripod felépítését tekintve a felsőkategóriát idézi: az alumínium és szénszálas változatban egyaránt kapható termék könnyű, ám ennek ellenére meglepően masszív, biztos támaszt nyújt akár 6,5 kilogrammot nyomó felszerelésünknek is. Amint az a család elnevezéséből is kiderül, az állványok lábait a gyártó új, M-locknak nevezett mechanizmusával szerelték fel, ami gyorsabb, ergonomikusabb kezelhetőséget tesz lehetővé, és emellett kisebb a helyigénye (elcsomagoláskor nincsenek kilógó, beakadó részek).

Az M-lock lábszár-zár egy egyszerű, 90 fokos elforgatással reteszelhető, vagy nyitható forgózár, ami nagymértékben megkönnyíti a fotós dolgát, ha gyorsan kell felvenni a fotózáshoz megfelelő pozíciót. A 190go! M-series háromlábak lábszárait is átdolgozták, így azok már a D-alakú profilnak köszönhetően jóval merevebbek, mint a hagyományos kör alakú társaik. A szénszálas (karbon) változatok új szövésmintát kaptak, ami tovább növeli a szerkezeti merevséget.

Immár a Manfrotto 190go! M-series állványokon is megtalálható a különféle kiegészítőknek szánt Easy Link aljzat, amihez akár LED lámpákat, vagy kisebb segédkarokat erősíthetünk. A 190go! M-series családtagokat szettben is megvásárolhatjuk: a gyártó ezekhez a háromlábakhoz az XPRO gömbfejet vagy az XPRO 3-utas fejet is felkínálja (MK190GOA4-BHX, MK190GOA4-3WX, MK190GOC4-BHX, MK190GOC4-3WX). Mindegyik Manfrotto 190go! M-series tripod négyszekciós lábakkal rendelkezik.

Manfrotto Aviator táskacsalád

A Manfrotto Aviator táskacsaládja immár három tagból áll, ugyanis a már korábban bemutatott D1 Phantom Backpack hátizsák mellé érkezett két új, kisebb termék is: míg a Drone Sling Bag M1 (deréktáska) elsősorban a kisebb drónok (pl. a DJI Mavic Pro) szállítására vethető be, addig a közepes méretű Drone Backpack Hover-25 (hátizsák) már számos kiegészítőnek is kínál elegendő teret.

A Manfrotto Drone Backpack Hover-25 kifejezetten a DJI Mavic Pro távvezérlésű repülő kamerához lett kifejlesztve, így nem csoda, hogy optimális környezetet teremtettek vele a Manfrotto tervezőmérnökei. A Hover-25 legfontosabb ismérvei közt szerepel a lélegző, jól szellőző hátrész (tehát egykönnyen nem izzad rá hátunkra), a gyors oldalsó hozzáférés a táska tartalmához, és az akkumulátoroknak külön kialakított, szigetelt fach. Ez utóbbi főleg a hideg évszakokban repülőknek jelent óriási előnyt, hiszen az újratölthető áramforrások így jóval tovább megtartják teljesítményüket, a megfelelő hőmérsékleten tartás végett nem kell farzsebbe tömködni azokat. Természetesen a Manfrotto Aviator táskák időjárásállóak, akkor sem kell pánikba esni, ha egy hosszabb kirándulás közepette elered az eső, a drága felszerelésnek nem lesz baja.

Bár a Manfrotto Drone Sling Bag M1 elsősorban egy deréktáska, hevederének megfelelő beállításával akár vállunkon átvetett testtáskaként is hordható, ami kiránduláskor biztos kényelmesebb viselet. Legfontosabb előnyei a belsejéhez való gyors hozzáférés, vagy az ötletes védőköpeny, aminek mindkét oldala más-más feladatot lát el: a fekete felülete esőben, az ezüstös oldala erős napsütésben nyújt optimális védelmet (nyáron a fekete táskák belseje nagyon fel tud melegedni az erős napsütés hatására).

Manfrotto Twistgrip

A Manfrotto Twistgrip rendszert azoknak találták ki, akik elsősorban okostelefonnal szeretnek/szoktak videózni és/vagy fényképezni. Sőt, az olaszok új terméke akár fotóriportereknek is ajánlható, hiszen kis helyen elfér, könnyű, és mellőzi a feltűnést. De mi is pontosan ez a Twistgrip rendszer? Alábbi képről minden kiderül:

A Manfrotto Twistgrip tehát egy olyan egykezes markolat, amire felerősíthető egy okostelefon, egy mikrofon, és egy LED-es világítópanel. Gyakorlatilag másra nincs is szükségünk, ha például egy kiállításon gyorsan interjút szeretnénk készíteni valakivel. És végre nem kell nehéz fotós hátizsákot sem magunkkal cipelni egész nap, mert ez a kezünkben is elfér, de be is rakhatjuk egy derék-/övtáskába, ha épp nem használjuk. Szétszerelve ugyanis minden eleme a Twistgrip rendszernek lapos, és könnyedén elcsomagolható, majd gyorsan ismét összeállítható.

A Manfrotto 190go! M-series háromlábakat, a Twistgrip rendszert, valamint az Aviator Drone Backpack Hover-25-öt novembertől, az Aviator Drone Sling Bag M1 táskát pedig már most meg lehet idehaza is vásárolni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...