Hat új monopodot jelentett be a Manfrotto

Az olasz gyártó nem kevesebb mint féltucatnyi új egylábúval jelentkezik: bővült az XPRO állványcsalád! Az újdonságok között alumínium és szénszálas kivitel is található; kapunk nagy teherbírásút (Prime), hosszúra nyitható, de könnyű változatot (Over), és utazótársat (Land). A Prime modellekből háromféle áll majd rendelkezésünkre, melyek közül az egyik négyszekciós és szánszálból áll, míg a másik kettő alumíniumból készül. Az alumínium változatok egyikének alsó lábszekciójából kihúzható mini háromláb teszi stabilabbá az állványt – a legerősebb Prime akár 10 kg-os terhet is biztonságosan elbír.

xproprime

Manfrotto XPRO Prime

Az Over változatok valamivel filigránabb felépítésűek, teherbírásuk legfeljebb 7 kg, cserébe akár 176 centiméteres magasságba is kihúzhatóak. A Land modellcsalád (egyelőre) egyetlen egy tagból áll: az ötszekciós egylábút 41,5 cm-re lehet összecsukni, és csupán 0,7 kg-ot nyom. Teherbírása 6 kg, és 141 cm magasra húzható szét. Az összes újdonság rendelkezik 1/4” és 3/8” csavarmenetekkel, a lábszekciókat pedig a Manfrotto újfajta, Quick Power Lock reteszeivel lehet az adott magasságban rögzíteni. A lábszárak profilja a megszokottól eltérően „D” alakú, ami egyrészt merevebb, mint a hagyományos lábszekciók, másrészt nem tud elfordulni.

Magyarországon a Manfrotto Magyarország forgalmazza az olasz gyártó termékeit. A viszonteladók (kiskereskedések) névjegyzéke itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...